BKV.hu

EU Projektek

Környezetbarát közlekedés fejlesztését célzó beruházások a BKV Zrt-nél

A projekt célja a budapesti közösségi közlekedés korszerűsítése, célcsoportja a főváros utazóközönsége, a meglévő és a leendő utasok, a személygépkocsi közlekedésről potenciálisan közösségi közlekedésre váltók köre.

Tovább

Épületenergetikai fejlesztések a BKV Zrt-nél

A Budapesti Közlekedési Zártkörűen Működő Részvénytársaság, 69,16 millió forint, Kohéziós Alap és magyar költségvetési forrású, vissza nem térítendő támogatást nyert a Széchenyi 2020 program keretén belül, az „Állami támogatási szabályok szerint megvalósuló épületenergetikai fejlesztések” című KEHOP-5.2.8-17 kódszámú pályázati felhíváson, mely a beruházási összeg 31,85 %-a. A BKV Zrt. három telephelyén, nyolc épület energetikai korszerűsítése valósult meg.

Tovább

Több milliárdos fejlesztés a BKV-nál

Kevesebb átszállás, kényelmesebb közlekedés a budai villamoshálózaton A KIKSz Zrt. és a BKV Zrt. a mai napon írja alá azt a támogatási szerződést, amely biztosítja, hogy európai uniós társfinanszírozással valósuljon meg az a több milliárdos fejlesztés, amely naponta 100-110 ezer ember utazását teheti majd kényelmesebbé a fővárosban. A "budai fonódó villamosközlekedés megteremtése" - elnevezésű projekt célja egy egységes, menetrendileg teljesen összehangolt, észak-déli irányban átszállás nélkül használható budai villamoshálózat kialakítása. A fejlesztés első, több mint 6,5 milliárd forintos költségvetésű üteme az Óbuda és Belső-Buda közötti villamos-összeköttetés fejlesztését célozza. Az EU által nyújtott támogatás 4,6 milliárd forint, a központi költségvetés több mint 800 millió forintot, a BKV pedig 17%-os, 1,1 milliárd forintos önrészt finanszíroz a teljes összegből. A beadott pályázatot az NFÜ - Bíráló Bizottsága 2008. október 10-én jóváhagyta, a kormány pedig 2009. március 4-én döntött a projekt támogatásáról. A kivitelezés várhatóan 2010. végére valósul meg.
Tovább