BKV.hu

FUTOUR - utazás a jövőbe (2012-2013)

A BKV és a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem (MOME) közös tárlatán az egyetem egykori és mai hallgatói mutatkoznak be a jövő járműveinek designterveivel. Hat kiállító nyolc alkotásán keresztül ismerhetjük meg, hogyan képzelik fiatal formatervezőink a jövő közlekedését.

 

A kiállítók

 

Várdai Péter- "A tervezésben az új, egyedi gondolatok, megoldások érdekelnek."

A 2012-ben, a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem Formatervező szakán diplomázott alkotó három tervvel szerepel a kiállításon: távolsági autóbusz koncepció 2030-ra, a belvárosi szűk utcákba vagy kis településekre szánt 9 méteres busz és a diplomamunkájaként készített 24 méter hosszú BRT-rendszerben közlekedő autóbusz.

 

Molnár Ádám - Magyar Formatervezési Díj 2012

Munkája során szenvedélyesen kutatja és megfigyeli a minket körülvevő világot. Eddigi pályafutása egyik legnagyobb elismerése a 2012. évi Magyar Formatervezési Díj elnyerése volt. A díjat diplomamunkája – teljes vonatszerelvény külső és belső formaterve – nyerte el, amely egy új, korszerű helyi érdekű vasút koncepció Budapest számára. A kiállításon is ezt a munkáját mutatja be.

 

Molnár L. Péter - "Elsősorban elemző tervezőnek tartom magam."

Munkája során különös figyelmet szentel az általa tervezett tárgyak és eszközök környezetükkel kialakított kapcsolatára, valamint társadalmi és kulturális hatásaira. Kiállított munkája: belvárosi használatra szánt midibusz koncepció.

 

Húnfalvi András - "Mindig is érdekeltek a járművek."

2012-ben végezett a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem Formatervező szakán. Diplomamunkájának egy utas-, város- és környezetbarát belvárosi buszkoncepciót választott, amelyet a Mercedes-Benz buszrészlegénél, az EvoBus Designnál készíthetett el, ezt a tervét választotta a kiállításra is.

 

Ruppert Dániel - "Fontos a körülöttünk lévő épített világgal való kapcsolat."

Tanulmányait szintén a Moholy-Nagy Művészeti Egyetemen végezte, Formatervező szakon. A kiállításon egy futurisztikus, vezető nélküli taxi tervét mutatja be.

 

Erdélyi Tamás - Riksa

2012-ben végzett a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem Formatervező szakán. Célja egy élhetőbb, élvezhetőbb városi környezet kialakítását segítő szolgáltatás létrehozása volt olyan tárgy segítségével, amely a városi közlekedésben tapasztalható problémákra reflektál és a fenntarthatóság szemléletét hordozza. A riksa tervei az egyszerűség és a funkcionalitás jegyében születtek.

 

Közlemények:

FUTOUR - utazás a jövőbe

Február 3-ig látogatható a FUTOUR - utazás a jövőbe című kiállítás a BKV Deák téri múzeumában