BKV.hu

Február 3-ig látogatható a FUTOUR - utazás a jövőbe című kiállítás a BKV Deák téri múzeumában

2013-01-07 15:20:31
Hogyan látják a ma formatervezői a jövő járműveit és közlekedését? Erre adnak választ azok a tervek, elképzelések és makettek, amelyek a BKV és a MOME együttműködésében szervezett kiállításon február 3-ig megtekinthetők.
 
A decemberben nyílt kiállítás hat kiállító nyolc tervén keresztül mutatja be, hogyan képzelik a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem végzett és jelenlegi diákjai a jövő járműveinek designját, a jövő közlekedését.

A kiállításon megjelenő alkotók koncepcióik szerint különböző módon képzelik a jövőt, így a tárlat anyaga is színes: a mai viszonyok között is gond nélkül beilleszthető formatervektől egészen a panorámás, vezető nélküli buszig, számos elképzelés valósult most meg - egyelőre csak tervek és makettek formájában. Mégis bepillantást nyerhetünk azon szakemberek gondolataiban, illetve a műhelymunkákba, akik majd egy - talán nem is olyan távoli - jövőben Budapest városképét határozhatják meg.

A kiállításon - többek között - megtekinthető egy 2030-ra üzembe álló távolsági autóbusz koncepciója; a belvárosi szűk utcákba vagy kis településekre szánt 9 méteres busz; egy 24 méter hosszú BRT-rendszerben közlekedő autóbusz; egy panorámás, vezető nélküli autóbusz, egy riksa és nem utolsó sorban a 2012-es évi Magyar Formatervezési Díj nyertes alkotása, egy teljes HÉV vonatszerelvény külső és belső formaterve.

Várunk minden érdeklődőt a Földalatti Vasúti Múzeumban a Deák téren, ahol a kiállítás még február 3-ig megtekinthető.

BKV Zrt.