BKV.hu

Bélyegeken a közösségi közlekedés (2008-2009)

Soha korábban nem készült kimondottan a városi közösségi közlekedési járműveket bemutató olyan kiállítás, amely egyaránt vonzotta volna a közlekedés barátait és a filatélia szerelmeseit is.

A Bélyegmúzeum és az idén 40 éves BKV közös tárlata részben a budapesti és más magyar nagyvárosok járműveit mutatja be, de a mai EU tagországok bélyegei is megtalálhatók a kiállításon. Egyebek mellett belgiumi és dán lóvasúti kocsik, osztrák, finn- és írországi villamosok is feltűnnek, illetve megtaláljuk a bélyegeken a bécsi, koppenhágai, bukaresti, berlini és természetesen a budapesti metrót is.

A budapesti omnibuszoktól a metróig bőséggel kerültek hazai különlegességek is a kiállításba, így az 1986-ban újjáépített budavári sikló, a fogaskerekű mellett láthatóak a budapesti HÉV- és a villamosközlekedés 100. évfordulójára kiadott alkalmi levelezőlapok is.

Igazi csemege, hogy az újabb korok villamosait és buszait bemutató bélyegek mellett bélyegtervek, vázlatok is feltűnnek. Kuriózumnak számít egy első napi boríték a 100 éves földalattiról. A sort a BKV 40. születésnapjára megjelent képes levelezőlap zárja.

 

Közlemények:

BKV: egyedülálló bélyegkiállítás