BKV.hu

Újabb előrelépés a fenntarthatóságért – új napelemes rendszerrel bővül két telephelyünk

2023-05-12 10:15:00

A környezet- és klímavédelem, a fenntartható energiagazdálkodás, valamint az ökológiai lábnyomunk csökkentése nemcsak feladatunk, hanem mindannyiunk közös érdeke is. A BKV Akácfa utcai székházában és a Kelenföldi buszgarázsban már eredményesen megvalósított beruházás után ezúttal a Hungária kocsiszín és a Cinkotai buszgarázs területén is elérhetővé válik az a korszerű napelemes rendszer, amelynek köszönhetően nemcsak vállalatunk szén-dioxid kibocsátása csökken érdemben, hanem költségeink is.

Energiatudatos cégként a BKV hosszú ideje törekszik arra, hogy felelős nagyvállalatként a lehető legkisebb ökológiai lábnyom mellett végezze mindennapi tevékenységét. Kis lépésekben nap mint nap hozzájárulunk a tisztább és élhetőbb jövő megteremtéséhez, többek között a járműpark megújításával, fejlesztésével. Arról sem szabad megfeledkeznünk, hogy az utasok számára nem feltétlen érzékelhető, háttérben folyó munkákat is igyekszünk „zöldebbé” varázsolni.

A kiépített napelemes rendszer tartós, csökkenti az ökológia lábnyomot, valamint végtelen mennyiségű erőforrással bír. A beruházásunk összesen 42 tonnával csökkenti az éves CO2 kibocsátást, ami mintegy 2.000 elültetett fával egyenértékű. Emellett mintegy 20 millió forintos éves költségmegtakarítást jelent számunkra.

A korszerű rendszernek köszönhetően a BKV Zrt. energiaszükségletének egy része károsanyag kibocsátás nélküli, tiszta, megújuló, biztonságos, zajmentes és megtérülő energiaforrásból valósulhat meg. Ez a fejlesztés is bizonyítja, hogy a saját környezetünkben, életünkben is tudunk tenni a klímavédelemért.

 

A BKV-nál eddig megvalósult energetikai fejlesztések:

Virtuális Erőmű Program

A BKV ismét Energiatudatos Vállalat

Újabb energetikai fejlesztés fejeződött be a BKV Zrt-nél

Napelemes autóbusztárolók Kelenföldön

 

2023. május 12.

BKV Zrt.