BKV.hu

Szeptember közepéig meghosszabbítjuk a Légy óvatos kispajtás! kiállítást

2012-08-17 14:04:49

Közel 8000 látogató volt kíváncsi a BKK és a BKV Deák téri múzeumában látható időszaki kiállításra. A rendkívüli érdeklődésre való tekintettel szeptember 16-áig meghosszabbítjuk a kiállítást, így azok is megtekinthetik, akik a Kulturális Örökség Napjai rendezvényen szívesen ellátogatnának a Földalatti Vasúti Múzeumba.
 
A kiállítás látogatói csúcsot döntött - úgy tűnik, a régi plakátok és hirdetmények sosem mennek ki a divatból, és az egykor oly fontos üzenetek a mai napig elérik az embereket. Természetesen nem tekinthetünk el attól sem, hogy a BKV (és jogelődjei) múltjából megmaradt plakátok sokszor művészi színvonalon készültek és bemutatásra méltó példányai a plakátművészeti alkotásoknak.
 
A kiállítás a BKV, illetve jogelődjeinek grafikai és szöveges plakátjaiból, hirdetményeiből mutat be válogatást. Összeállításunkhoz a fővárosi közösségi közlekedés múltjának két korszakából: egyrészt az 1923-ban egyesített Budapest Székesfővárosi Közlekedési Részvénytársaság (BSzKRt) negyed évszázadából, másrészt az 1950-es, 1960-as évek világából és a Budapesti Közlekedési Vállalat, a BKV első évtizedének anyagából válogattunk.
 
A múzeum címe: Budapest, Deák tér, aluljáró
Nyitva tartás: hétfő kivételével 10 és 17 óra között
A belépőjegyek árai: a felnőtt 320 Ft, a diák és nyugdíjas jegy 260 Ft, a fotó- és videójegy pedig 490 Ft.

Budapesti Közlekedési Központ
BKV Zrt.