BKV.hu

Profi BKV-sok - amatőr művészek

Profi BKV-sok - „amatőr" művészek

Első alkalommal, de hagyományteremtő céllal rendezi meg társaságunk a BKV Amatőr Művészei kiállítást. A BKV képzeletbeli büszkeségfalán az életmentő, vagy országos forgalombiztonsági verseny-győztes járművezetői mellett most helyet ad amatőr képzőművész dolgozóinak is, akiknek - a mecénás szerepet is magára öltve - rendszeres kiállítási lehetőséget biztosít a Deák Ferenc téri Földalatti Vasúti Múzeumban. Az első tárlatot tegnap Dr. Székelyné Pásztor Erzsébet, a BKV Zrt. kommunikációs igazgatója nyitotta meg és Hegedűs Tünde festő-, szobrászművész méltatta.

Június 19-éig tekinthetők meg a Deák Ferenc téri metróaluljáróban található Földalatti Vasúti Múzeumban a BKV-s Versegi Károlyné Román Márta, Juhászné Miklós Judit és Keresztes Ferenc festményei, rajzai. Társaságunk - csak hivatalos elnevezéssel élve - amatőr alkotói műveinek bemutatásával egyfelől lehetőséget kíván adni munkavállalóinak műveik nagyközönséggel történő megismertetésére, másfelől művészetkedvelő, - pártoló arcát is meg kívánja mutatni.

A nemrég megrendezett BKV-s Családi napon már bemutatkozott Pusoma Judit, Társaságunk raktárvezetője bájos gyöngyékszereivel, valamint Tóth Ferenc koordinátor fémből készült, különös hangulatot árasztó térplasztikáival.

Az alkotókról

Versegi Károlyné Román Márta forgalmi előadóként dolgozik a BKV-nál. Csendéleteket, portrékat, tájképeket készít, ceruzával, szénnel, tussal. Egy ideje linómetszeteket is készít. Alkotásaival nem először találkozhat a nagyközönség.

Juhászné Miklós Judit, Társaságunk bevétel-elszámoltatója imádja a természetet, ezért tájképeket, csendéleteket fest. Ez az első kiállítása.

Keresztes Ferenc járművezető festményeivel már több kiállításon találkozhatott a nagyérdemű. A festés mellett verseket ír, és újabban a szobrászatnak is hódol.

2009. június 10.


BKV Zrt.