BKV.hu

100 éves a budapesti autóbusz-közlekedés – időszaki kiállítás a Földalatti Vasúti Múzeumban

A BKV 100 éves a budapesti autóbusz-közlekedés emlékévéhez és programsorozatához kapcsolódva a Földalatti Vasúti Múzeum kiállítása a főváros autóbuszainak egy évszázadot felölelő történetéből villantja fel a legemlékezetesebb pillanatokat.

Milyen járművekkel indult el a főváros autóbusz-közlekedése? Melyek voltak az elmúlt 100 év legjellemzőbb járműtípusai? Miért volt különleges a főváros első, Szent Domonkos utcában felépült autóbuszgarázsa? Mikor tértek át a fővárosi autóbuszok a jobboldali közlekedésre? Mennyibe került egy autóbuszjegy a II. világháborút követő hiperinfláció idején? Milyen speciális feladatai voltak az autóbuszokon szolgálatot teljesítő kalauzoknak? Mely országokba jutottak el az Ikarus gyár autóbuszai? Milyen hatással volt a metróvonalak megépítése a buszközlekedésre?

Többek között ezekre a kérdésekre is választ kaphat, aki ellátogat a fotókat, járműmodelleket, dokumentumokat, plakátokat, jegyeket, bérleteket és számos érdekes tárgyi emléket (autóbuszülések, jegylyukasztók, kapaszkodók stb.) felvonultató időszaki tárlatra.

A kiállítás megtekinthető szeptember 20-ig.