BKV.hu

Vonósok a metróban

2018-09-14 12:45:09

Az idén 50 éves BKV járművei és területei egyre gyakrabban töltenek be kultúraközvetítő szerepet is a főváros életében. Ebben a hónapban már második alkalommal nyújtunk zenés különlegességet a közösségi közlekedést választó közönségnek. Ez az immár hagyományosnak tekinthető misszió mindannyiunk örömére szolgál. A legújabb csemegét – a Klasszik Rádóval és a Budapesti Vonósokkal együttműködve – szeptember 17-e és 20-a között, az M4 metró utasainak szánjuk.

A szeptemberi akusztikus minikoncertek megrendezésében partnerünk a Klasszik Rádió 92.1,  a hétköznapokból kikapcsoló, stresszmentes, stabil nyugalmat, harmóniát sugárzó adó, ahol a legkedveltebb, minőségi zeneművekből és napjaink filmzenéiből álló válogatás hallható.

Másik partnerünk - amely a magasszintű zenei élményt szolgáltatja - a Budapesti Vonósok Kamarazenekar. A Budapesti Vonósokat 1977-es alakulása óta az ország legjobb zenekarjai között tartják nyilván, kezdetek óta meglévő állami minősítése, nemzetközi kamaraverseny díja mellett a szakma legrangosabb díját, a Bartók-Pásztory díjat birtokolja. A kamarazenekar Kossuth-díjas művészeti vezetője Botvay Károly csellóművész, koncertmestere a Liszt-díjas Pilz János.

Az M4 utasai jegy- vagy bérlet birtokában 4 napon keresztül, a 17 és 18 óra közötti időszakban, meglepetésszerűen, mintegy 25 percben, naponta más-más megálló galériáján lehetnek részesei  a magas színvonalú programnak az alábbi elosztásban:

1. nap: szeptember 17., hétfő Kálvin tér
2. nap: szeptember 18., kedd Móricz Zsigmond körtér
3. nap: szeptember 19., szerda Rákóczi tér
4. nap: szeptember 20., csütörtök Szt. Gellért tér

 

 

A műsorban hallható zeneművek: Mozart: Kis Éji Zene, első tétel, Weiner: Róka tánc, Strauss: Pizzicato Polka, valamint Vivaldi: Négy évszak, Tavasz, első tétel, Ősz, első tétel és Ősz, harmadik tétel.

Mindenkit szeretettel várunk!

 

Üdvözlettel:
BKV Zrt.