BKV.hu

Vízosztás a tömegközlekedőknek a napok óta tartó hőség miatt

2012-07-04 20:45:32


A BKK és a BKV is igyekszik elviselhetőbbé tenni a tikkasztó hőséget utasai és dolgozói számára, ezért három forgalmas fővárosi csomópontban és három hajón osztunk vizet.

 
Mindent megteszünk annak érdekében, hogy utasainak és dolgozóink számára egyaránt elviselhetőbbé tegyük az utazást, a munkába jutást és a munkavégzést.  Kiemelt feladatot jelent a fokozott pálya- és felsővezeték karbantartás, a klímaberendezések folyamatos üzemeltetése, illetve a hőségben munkát végzők számára többlet védőital biztosítása.
 
A napok óta tartó hőség miatt a vízosztás sem maradhat el. Kollégáink a Blaha Lujza téren, az Örs Vezér terén, illetve a Széll Kálmán téren osztanak vizet, ezzel is enyhítve az utazóközönség szomjúságán. Ezen túlmenően munkatársaink három hajón (Lánchíd, Lágymányos és Budavár) is kínálnak vizet az utasoknak.
 
A hőkivetődések megelőzésére az – időjárás-előrejelzés alapján – operatívan szervezzük a vágányok hűtését is. Általában a BKV Zrt. locsolóautóival, saját kapacitásból, ütemterv szerint dolgoznak a szakembereink. Extrém meleg időjárás esetén, az adott helyzettől függően vesszük igénybe az FKF Zrt. járműveit, amelyek többségükben egyéb vonalainkon locsolják a síneket.
 
Az utazóközönség komfortérzetének növelése továbbra is kiemelt célunk a szolgáltatás nyújtásakor!
 

Budapesti Közlekedési Központ
BKV Zrt.