BKV.hu

Vírusgátló aktív szűrők a Mercedes-Benz Conecto Next Generation buszokon

2021-03-11 09:36:40

A BKV autóbuszflottájában az idei év eleje óta forgalomba állt 17 darab, valamint az e hónapban forgalomba álló további 15 darab új Mercedes-Benz Conecto szóló autóbusz klímarendszerében vírusgátló funkcióval rendelkező aktív szűrő segíti a járvány terjedésének lassítását.
 
A BKV Zrt. a koronavírus járvány egy évvel ezelőtti kitörése óta mindent megtesz, hogy a rendelkezésére álló eszközökkel segítse utasai és munkatársai megóvását. A védekezési protokoll részeként bevezetett fokozott takarítási, fertőtlenítési renden túl 32 darab Mercedes-Benz Conecto szóló autóbuszon a gyártó által a klímarendszerbe szerelt új típusú szűrőrendszer is segíti a vírus terjedésének lassítását.
 
A Mercedes-Benz autóbuszaiban található klímarendszerekben már korábban is különböző szűrőrendszerek tisztították meg a levegőt a káros részecskéktől.
 
Az új, vírusgátló funkcióval rendelkező aktív szűrők jelentősen növelik a szűrőrendszerek hatékonyságát: a többrétegű, progresszív felépítésű nagy teljesítményű részecskeszűrők még a legfinomabb aeroszolokat is megszűrik, ráadásul egy vírusgátló hatású réteggel is rendelkeznek. Ezek hatását fizikai vizsgálatok és mikrobiológiai tesztek is tanúsítják. Ezáltal a kevert és keringtetett levegős üzemben is csökken a fertőzésveszély. Az aktív szűrők mind a tetőre szerelt klímaberendezéshez, a levegő-keringtető szűrőhöz, mind az elülső klímaszabályozó dobozhoz használhatók. A szűrők felszerelését az EvoBus GmbH saját hatáskörben és díjmentesen végezte el.
 
Az új technológia védi utasainkat, és a zárt vezetőfülkéknek köszönhetően kiemelten hozzájárul járművezetőink védelméhez a koronavírus járvány idején.
 
BKV Zrt.