BKV.hu

Villamosokra költöztek a maszkok alatt lapuló bajszok és mosolyok

2020-11-20 12:53:35

Együttes erővel küzdünk egészségünk megóvásáért, a járvány terjedésének megfékezéséért. Odafigyelést, fegyelmet és a közös érdek előtérbe helyezését kívánja mindannyiunktól ez a helyzet. A szigorú intézkedések közepette azonban nem szabad elfeledkeznünk arról sem, hogy a vidámság gyógyír nemcsak a léleknek, de a testnek is. A BKV – a maga eszközeivel – időről-időre olyan kezdeményezések mellé áll, olyan ügyeket karol fel, amelyek célja, hogy egy szerethetőbb, vidámabb Budapesten éljünk.¬ Járatainkon és megállóinkban kötelező az orrot és a szájat eltakaró maszk viselése, ebből nem engedhetünk, ezért villamosaink orrára költöztettük őket, bízva abban, hogy utasaink maszkja még a bajusz alatt is mosolyt takar.
 
Bajusz és mosoly. Manapság csupán az otthon melegében láthatjuk őket, hiszen már nemcsak a BKV járatain, vagy a boltokban, de közterületen is kötelező a maszkviselés. A körutat ellepő bajszos és mosolygós villamosoknak, ahogyan természetesen maszkos buszainknak is fontos társadalmi üzenete van: vigyázzunk magunkra, vigyázzunk egymásra és eközben lássuk meg a mosolyt is a maszk mögött.
 
A BKV-nál társasági értékeink között szerepel a társadalmi felelősségvállalás is. Ennek keretében a jó polgár (good corporate Citizen) szellemiségének jegyében minden olyan jó ügyhöz csatlakozunk, amelyek megvalósulásához saját eszközeinkkel sikeresen hozzájárulhatunk. Humánus gondolkodásmódunk középpontjában az ember áll: utasaink, munkatársaink, hozzátartozóink, a család és mindannyiunk egészsége, fizikai és lelki egészsége egyaránt.
 
Bajuszfivérek – így magyarították a movember kifejezést, amelynek keretében minden novemberben félreteszik a férfiak a borotvát. Az akció célja, hogy felhívják a figyelmet a férfiak egészségére és a prosztatarák megelőzésének fontosságára. A BKV-nál elsődleges célunk utasaink biztonságos szállítása, amikor azonban lehetőségünk van rá, csatlakozunk minden olyan társadalmi kezdeményezéshez, amely valamely fontos témára hívja fel a figyelmet. Az immár megszokott és gyerekek körében igazán megkedvelt mosolygó villamosaink közül így néhányan bajuszra váltottak át, hogy még színesebbé tegyék Budapest forgalmát és jó kedvet varázsoljanak az emberek arcára.
 
„A jó ügyért - ha módunkban áll - készek vagyunk rendelkezésre bocsátani saját erőforrásainkat, ahogy tettük eddig is, például a metrószerelvényeken rendezett kiállításokkal, a metró megállókban szervezett minikoncertekkel. Mi így tudunk hozzájárulni a kultúra, a környezet, az egészség támogatásához, amit igazán jó szívvel teszünk.” – mondta az akcióval kapcsolatban Bolla Tibor, a BKV vezérigazgatója.
 
Vidámság és társadalmilag fontos ügyek támogatása mellett természetesen nem feledkezünk meg elsődleges feladatunkról, a biztonságos és kiszámítható közlekedés fenntartásáról sem.
 
Biztonságos és vidám közlekedést kívánunk minden utasunknak!
#vigyázzunkegymásra #vigyázunkegymásra
 
BKV Zrt.