BKV.hu

Veszélyelhárítási munkálatokat végeztet a BKV a Hűvösvölgyi úti villamossínek mentén

2019-12-10 13:50:15

Nem járnak forgalomkorlátozással azok a munkálatok, amelyet a BKV megbízásából a Pilisi Parkerdő szakemberei végeznek a jövő héttől január végéig a Völgy utcától kifelé, a 61-es villamos végállomásig. A Hűvösvölgyi úti villamossínek mentén több elöregedett, mára életveszélyessé vált fát kell kivágni, illetve egyes fákat gallyazni szükséges, hogy ne veszélyeztessék a villamosvonal biztonságos működését.
 
A BKV felkérésére júniusban vizsgálták meg a Pilisi Parkerdő Zrt. szakemberei a Hűvösvölgyi úton a fákat, miután az úttestre dőlt egy látszólag egészséges, de belülről már teljesen elkorhadt fa. A műszeres vizsgálatok alapján összesen 12 fa statikai állapotát találták életveszélyesnek; ezeket akkor kivágták a közút mentén.

Azóta a teljes faállományt átvizsgálták a szakemberek az érintett útvonalon, a villamossínek mentén és az erdő szélén is. Az igazságügyi szakértői vizsgálat szintén megerősítette, hogy egyes idős fák állapota annyira leromlott, hogy bármikor megismétlődhet a júniusi eset. Az utasok biztonsága, az estleges balesetek megelőzése érdekében 75 fát kell kivágni, illetve számos fa esetében gallyazás elvégzése szükséges. A munkavégzéssel megvárták a vegetációs időszak végét. A Pilisi Parkerdő minden egyes kivágott fa helyett őshonos facsemetét ültet majd.

A munkálatok során forgalomkorlátozásra nem lesz szükség, de a jövő héttől január végéig a 61-es villamosok nyomvonalán a Völgy utcai híd és a végállomás között sebességkorlátozás esetlegesen előfordulhat, azaz lassabban járhatnak majd a szerelvények. A BKV a közlekedők megértését és türelmét kéri.

BKV Zrt.