BKV.hu

Vaskerekeken robog tovább a BKV toborzása

2021-06-08 15:50:55

Rendhagyó és különleges módját választottuk annak, hogy felhívjuk az álláskeresők, pályaválasztók figyelmét a BKV nyújtotta munkaerő-piaci lehetőségekre. 2021. június 8-tól közel másfél évig egy átalakított, plexielemekkel ellátott, teljesen egyedi Tatra T5C5K2 szerelvény fogja szállítani az utasokat. A plexielemek bepillantást engednek a villamosközlekedés technikájába, egyben szemmel láthatóvá is válik, hogy milyen feladatokkal várja leendő munkatársait vaskerekes ágazatunk. A villamossal kezdetben az 56-os, 59-es, 61-es vonalon találkozhatunk, idővel pedig Budapest egyéb viszonylatain is szolgálatot teljesít majd.  

Budapest egyik legnagyobb munkáltatójaként a BKV-nál közel 10.000 munkatársunk dolgozik a fővárosi közösségi közlekedés zavartalan biztosításán. Feladatunk viszont kivitelezhetetlen lenne a felkészült, komoly szaktudással bíró kollégáink munkája, valamint a biztos utánpótlást jelentő új munkatársaink nélkül.  

Társaságunk felismerte, hogy az utánpótlás biztosításához nem elegendő csak a biztos és stabil munkahely megteremtése, hanem erre a lehetőségre a munkakereső és pályaválasztó réteg figyelmét is fel kell hívnunk. Aktív toborzást folytatunk járműveinken, a megállókban, együttműködünk felsőoktatási intézményekkel, duális képzéssel segítjük a jövő nemzedékét, valamint az online térben is jelen vagyunk.

Kampányunk legújabb eleme egy teljesen egyedi kivitelezésű Tatra T5C5K2 szerelvény, amelynek különlegességei azok az átlátszó plexielemek, amik megmutatják a villamos fontosabb technikai elemeit, valamint azok a tájékoztatók, amik az adott berendezéshez kapcsolódó munkaköröket jelölik.  

A villamos elindulását megelőző sajtótájékoztatón Bolla Tibor, a BKV vezérigazgatója kiemelte: „a toborzóvillamos célja, hogy az utasok figyelmét felkeltse és az érdeklődők információkat is kaphassanak azokról a munkakörökről, amelyek betöltésére kollégákat keresünk.”. Gondolatainak másik üzenete a BKV és a munkakeresők egymásra találása volt, ahogy fogalmazott: „fontos, hogy ne csak jólképzett, hanem elkötelezett és lelkes kollégák dolgozzanak a BKV-nál, akiket tényleg érdekel a munka, amit végeznek. Ehhez mi megbízható hátteret, kiszámítható körülményeket tudunk nyújtani. Remélem, ez a villamos is hozzájárul ahhoz, hogy megtaláljuk egymást ezekkel az értékes emberekkel.” 

Az eseményt megtisztelte jelenlétével Tüttő Kata, városüzemeltetésért felelős főpolgármester-helyettes is, aki hangsúlyozta: „az Európai Unió célja, hogy 2050-re elérjük a karbonsemlegességet. Ebben az egyik legfontosabb szerepe a városoknak, valamint a közlekedésnek van. Ezért sokkal több villamos fog futni, hiszen azt szeretnénk, hogy egyre többen válasszák a közösségi közlekedést.”. Beszédében kitért még arra is, hogy „nagyon sok ágazatban az automatizáció a munkahelyek elvesztésével fenyeget. A közösségi közlekedésben viszont a munkahelyeket támogatja, hogy minél többen választhassák ezt a területet.”

Kedves utasainknak, munkakeresőknek, pályaválasztóknak jó utat kívánunk, és bízunk benne, hogy a viszontlátás során már sokukat munkatársainkként üdvözölhetjük. 

 

Az esemény felvétele Társaságunk Facebook-oldalán, az alábbi linken megtekinthető.

karrieroldal: https://karrier.bkv.hu/

Facebook-oldal: https://www.facebook.com/bkvzrt1

Facebook karrier: https://www.facebook.com/tegedisvarunkacsapatunkba/

Facebook-csoport: https://www.facebook.com/groups/BKVszeretemcsinalni/

YouTube-csatorna: https://www.youtube.com/channel/UCR1wK2Y5Vi2uNcOjZGIenhw

#tégedisvárunkacsapatunkba

#legyünkmiakövetkezőmegállód 

 

BKV Zrt.