BKV.hu

Vasárnaptól változik a forgalmi rend a Budaörsi úton épülő csomópontnál

2015-03-23 09:26:05

Március 22-étől változik a közúti forgalmi rend az M1-es és az M7-es autópálya bevezető szakaszánál az új Budaörsi úti csomópont építése miatt. Az ideiglenes közlekedési rendben módosul több arra közlekedő járat útvonala is. 
2015. március 22-étől, vasárnap hajnaltól várhatóan októberig forgalmirend-változás lép életbe az M1-es és az M7-es autópálya bevezető szakaszán az új Budaörsi úti csomópont építése miatt. A közlekedési csomópontban az aluljáró és az autópálya új nyomvonalának kialakítása kezdődik, illetve a városból kifelé haladó útpályán változik a víz- és csatornaépítési munkálatok helyszíne. A munkaterület biztosítása érdekében a Budaörsi úti buszsávnak ideiglenes nyomvonala lesz. A városközpont irányába a Sasadi úti megállóhelyeket összevonják, és új helyszínen, a Balatoni út ideiglenes nyomvonalán az Alsó-Beregszász út előtt ideiglenes megállót alakítanak ki. A forgalomkorlátozás miatt változik a 8-as, a 40-es, a 40E, az 53-as, a 87-es, a 88-as, a 139-es, a 140-es, a 140A, a 150-es, a 172-es, a 187-es, a 188E, a 239-es, a 240E, a 252-es, a 253-as, a 272-es, a 908-as, a 940-es, a 941-es és a 972járat útvonala is. 
Közúti és gyalogos forgalomkorlátozások 
Az M1-es és az M7-es autópálya bevezető szakaszán a Sasadi út környezetében, a belváros irányába vezető útpályát lezárják, és a forgalmat a kifelé haladó sávra terelik. A munkaterület mellett – sávelhúzással - továbbra is 3 sáv lesz járható mindkét irányban, azonban azok szűkebbek lesznek az eddig megszokottól. Kérjük, hogy vezessenek óvatosan és tartsák be az 50 km/h sebességkorlátozást! 
A Balatoni út felől érkezők nem a korábbi helyen csatlakozhatnak be az M1-es és az M7-es autópálya bevezető szakaszára, hanem egy újonnan kiépített terelőúton keresztül, a Sasadi úti csomópont után önálló sávon tudnak ráhajtani a Budaörsi útra.  
A gyalogosokat érintő változás, hogy az ideiglenes terelőúton kijelölt Sasadi úti új megállóhelyről a Sasadi úti gyalogos felüljáró a terelőút mellett nem közelíthető meg. A gyalogosok a Rimaszombati út - Május utca - Március utca útvonalon haladhatnak, amit útirányjelző táblák is jeleznek. Az ideiglenes útpálya Rimaszombati út és Sasadi úti felüljáróhoz vezető gyalogátkelőhely közötti szakaszán gyalogosan közlekedni tilos! 
Tömegközlekedési változások 
A forgalmi rend módosítása a közösségi közlekedést is érinti. A BKK M1-es és M7-es autópályán haladó járatai és a Balatoni úton befelé közlekedő autóbuszok is az ideiglenes terelőúton járnak majd. A Budaörsi úti, illetve Rimaszombati úti Sasadi út megállóhelyet áthelyezik az ideiglenes terelőútra az Alsó Beregszász utcai csomópont közelébe. Erről a megállóhelyről az M4-es metró Etele téri végállomása a Beregszász utca melletti járdán keresztül közelíthető meg. 
Az 53-as, a 88-as, a 139-es, a 140-es, a 140A, a 150-es, a 188E, a 239-es, a 240E, a 252-es, a 253-as, a 272-es, a 908-as, a 940-es, a 941-es és a 972-es  autóbuszok a városból kifelé, az agglomeráció irányában ideiglenesen kihagyják a Sasadi út nevű megállóhelyet. A buszokra a Balatoni út ideiglenes nyomvonalon, az Alsó Beregszász út előtt 30 méterrel lehet fel-, illetve leszállni.
Ugyanezek a járatok, illetve a 8-as, a 40-es, a 40E, a 87-es, a 172-es és a 187-es autóbuszok befelé, azaz a Budapest irányába vezető oldalon is kihagyják a Sasadi út megállóhelyet. A járatok a Bozókvár utca torkolata után kb. 35 méterrel állnak meg. 
Közúti és közösségi közlekedési változásokról percről percre – mobilalkalmazáson és webes utazástervezőn is! 
A közösségi közlekedési változásokról és a kedvenc járatokról folyamatosan frissülő, személyre szabott információk érhetők el mobiltelefonon a BKK Info alkalmazáson keresztül, valamint a BKK INFO oldalán, a www.bkkinfo.hu címen. Ügyfeleink a járatfigyelő funkcióra feliratkozva az általuk leggyakrabban használt vagy tetszőlegesen kiválasztott járatról/járatokról az összes információt azonnal megkapják akár e-mailen is. A Budapesti Közlekedési Központ webes, illetve iOS, Android és Windows mobilfelületen is elérhető utazástervezőjével pedig a FUTÁR valós idejű adatai alapján tervezheti meg utazását a BKK honlapján, a futar.bkk.hu címen, vagy letölthető alkalmazás segítségével, mely a járatok valós helyzetének térképes nyomon követésére is alkalmas. Indulás előtt érdemes tájékozódni a pillanatnyi közlekedési lehetőségekről és a tervezett változtatásokról is. A BKK honlapján, illetve a kozut.bkkinfo.hu linken valós idejű közúti közlekedési információk is elérhetők. A fővárosban közlekedő autósok interaktív online térkép segítségével tájékozódhatnak arról, hogy hol milyen fennakadásokra kell számítaniuk. Az előre tervezett forgalomkorlátozások már napokkal az életbe lépésük előtt elérhetők az új webes felületen.