BKV.hu

Vasárnap két hév-vonalon is kábellopás történt

2013-03-25 12:22:35

2013. március 25-én, hétfőn a H6-os hév vonalán az első hév indulásától pótlóbuszok közlekednek Dunaharaszti külső és Tököl állomások között, mert március 24-én, vasárnap este Szigetszentmiklós – Gyártelep állomásnál kábellopás történt. A H5-ös hév vonalán Békásmegyer és Budakalász állomások között is kábellopás történt vasárnap, de ebben az esetben a vonatforgalomban fennakadás nem volt.
 
2013. március 24-én, vasárnap este a H6-os hév vonalán Szigetszentmiklós – Gyártelep állomásnál kábellopás, illetve rongálás történt. Az eset miatt március 25-én az első szerelvény indulásától a helyreállítási munkálatok befejeztéig, várhatóan délig a Tökölre tartó és onnan Budapestre induló vonatok helyett Dunaharaszti külső és Tököl állomások között hév-pótló autóbuszok szállítják az utasokat. A Ráckevéig, illetve Ráckevéről Budapestre közlekedő szerelvények a vonal teljes hosszában közlekednek, de kisebb késésekre kell számítani, mivel a forgalom csak egy vágányon haladhat. A rongálás következtében keletkezett lopási kár mintegy 200000 forint, a rongálási és helyreállítási kár mintegy 2 millió forint.
 
Szintén vasárnap este a H5-ös hév vonalán, Békásmegyer és Budakalász állomások között ismeretlen tettesek eltulajdonítottak 120 méter betáplálási kábelt. A lopás a vonatforgalomban fennakadást nem okozott, az anyagi kár mintegy 1,1 millió forint.
 
A Budapesti Közlekedési Központ és a BKV a lehetőségei szerint mindent megtesz azért, hogy a kábellopásokat megakadályozza, minden esetben rendőrségi feljelentést is teszünk. Folyamatosan kérjük a lakosság együttműködését, hiszen a közösségi közlekedés biztonságos és folyamatos fenntartása mindannyiunk közös érdeke. Ezért, ha bárkinek olyan információja van az elkövetők személyével, illetve az esetekkel kapcsolatban, ami segítheti a nyomozást, vagy ha valaki bármilyen gyanús, kábellopásra utaló jelet észlel valamelyik pályaszakaszon, kérjük, azonnal hívja a rendőrség 107-es, illetve 112-es segélyhívó telefonszámait, de közvetlenül is jelezheti azt a BKK Ügyfélszolgálatán a +36 (1) 258-4636-os telefonszámon, illetve a bkk@bkk.hu e-mail címen.
 
A tolvajok kézre kerítésének érdekében Vitézy Dávid, a Budapesti Közlekedési Központ vezérigazgatója, és Bolla Tibor, a BKV vezérigazgatója nyomravezetői díjat ajánlott fel mindazoknak, akik érdemi információkkal segítik az elkövetők elfogását: 250 ezer forintot azok számára, akik értékelhető felvilágosítással tudnak szolgálni az elkövetőket illetően, illetve 500 ezer forinttal honorálják azok segítségét, akik olyan felvásárlói helyekről adnak a büntetőeljárás során használható adatokat, amelyek az eredetükről való megbizonyosodás nélkül is átveszik a rézvezetékeket.

Budapesti Közlekedési Központ