BKV.hu

Várjuk a villamosok barátait a Bengáli belsejébe!

2021-07-16 10:14:51

Féltve őrzött járműveinket szombati napokon nyitjuk ki látogatóink előtt. Közkívánatra újra az MKV 147 pályaszámú csuklós villamost, népszerűbb nevén Bengálit mutatjuk meg belülről is szentendrei múzeumunkban.

A főváros első csuklós villamostípusát az 1960-as évek elején a Fővárosi Villamosvasút, az FVV Füzesi Főműhelyében fejlesztették ki. Az egy, majd két vezetőállású, „Bengáliként” elhíresült CSM2 és CSM4 típusok gyártása szintén a főműhelyben kezdődött. A típus rövidesen nemcsak Budapesten, hanem több vidéki városban, Debrecenben, Miskolcon és Szegeden is megjelent. Az évtized végére a járművek gyártása átkerült Debrecenbe. A járműtípus Budapest közlekedésében az 1980-as évek elejéig volt jelen, a vidéki városokban tíz évvel később is egyeduralkodó volt, sőt még a 2000-es években is lehetett találkozni vele a forgalomban. A szentendrei Városi Tömegközlekedési Múzeumban a Miskolci Közlekedési Vállalat – 1972-ben Debrecenben gyártott – 147-es pályaszámú villamosán figyelhetjük meg a típus jellegzetességeit. Ezen a szombaton a Bengáli belső terébe is beléphetnek a látogatók, ahol szakértő idegenvezetés mellett további információkkal látjuk el őket.

 

 

 Szombatonként várjuk a Ganz UV rajongóit is Szentendrére! (bkv.hu)


MEGÚJULÓ KIÁLLÍTÁS
Megkezdtük a szentendrei Városi Tömegközlekedési Múzeum állandó kiállításának megújítását – a közlekedéstörténeti tárlat jövő évi 30. évfordulójára készülve. Első két termünkben a kiállítás képi-információs anyagának újdonságaiba – a BKV immár több, mint 50 évébe – már most betekinthetnek!

Városi Tömegközlekedési Múzeum – Szentendre, Dózsa György út 3. (közvetlenül a HÉV végállomás és a Volán pályaudvar mellett). Nyitva április 1-től október 31-ig, hétfő kivételével minden nap 10 és 17 óra között.
Érvényes jegyáraink:
Felnőtt: 350 Ft
Diák és nyugdíjas: 280 Ft
Fotó- és videójegy: 500 Ft
Biztonsági előírások: maszkhasználat, 2 méteres biztonsági távolság betartása kötelező, kézfertőtlenítő javasolt. 18 év felett csak védettségi kártyával látogatható!
Millenniumi Földalatti Múzeum – Budapest, Deák tér, aluljáró. Nyitva hétfő kivételével 10 és 17 óra között.
Érvényes jegyáraink:
Felnőtt: 350 Ft
Diák és nyugdíjas: 280 Ft
Fotó- és videójegy: 500 Ft
Biztonsági előírások: maszkhasználat, 2 méteres biztonsági távolság betartása kötelező, kézfertőtlenítő javasolt. 18 év felett csak védettségi kártyával látogatható!

További információk a múzeumról ide kattintva érhető el. Újdonságainkért kövessék honlapunkat és Facebook-oldalunkat!

 

2021. július 16.
BKV Zrt.