BKV.hu

Vandálok rongáltak a Combinon

2013-01-26 13:12:53
Ismeretlen tettesek graffitiztek és karcoltak össze hat Combino villamost ma reggel. Az eset miatt a villamosok kiálltak a forgalomból, a rendőrségi helyszínelés és a kár megállapítása egyelőre folyamatban van.

Ma reggel 6:00 és 9:45 között hat Combino villamost graffitiztek össze ismeretlen tettesek, ötnek pedig az ablakait is megkarcolták. A rongálás észlelését követően a járművek a rendőrségi helyszínelés idejére kiálltak a forgalomból, emiatt a közlekedést csak megnövekedett indítási időközzel tudtuk fenntartani. Az értelmetlen rongálás okozta károk mértéke, a helyreállítási költségek megállapítása egyelőre folyamatban van.

A graffitizés és az üvegek karcolása általános probléma, amely mindennapos gondot okoz a BKK és a BKV számára. A Combinok ablakait védő fólia ellenére is nagy kárt tudnak okozni a karcolások, ami így is óriási költséget jelent a BKV számára, hiszen a fóliák cseréje is jelentős  összeg.

Folyamatosan újabb és újabb technikákat tesztelünk annak érdekében, hogy megvédjük járműveink tisztaságát, de így is hatalmas költséget jelent a mindennapos rongálás, firkálás. Ez pedig nemcsak a BKK-nak és a BKV-nak okoz kárt, hanem utasainknak is, hiszen az ebből adódó menetkimaradások, vagy a nem megfelelő tisztaságú járművek nekik is bosszúságot, kellemetlenséget okoznak. Az értelmetlen rongálások okozta károk helyreállítására fordított összeg minden egyes forintját járműfejlesztésre, a szolgáltatás javítására fordíthatná a BKV.

A Budapesti Közlekedési Központ és a BKV minden esetben együttműködik a rendőrséggel és minden segítséget megad a rendőrségnek a tettes mielőbbi elfogásához. A rongáló beazonosítása és előállítása ugyanakkor túlmutat Társaságaink hatáskörén. A BKV és a BKK hangsúlyozza, hogy a rongálók ellen közös összefogásra van szükség, ezért kérjük Önöket, hogy minden esetben értesítsék a rendőrséget, vagy kollégáinkat. Óvjuk közösen járműveink tisztaságát és épségét, hiszen ez közös érdekünk

Budapesti Közlekedési Központ
BKV Zrt.