BKV.hu

Változnak egyes tarifák 2013-tól

2012-12-10 13:15:20
2013. január 1-jétől inflációkövető módon változnak a BKV Zrt. libegő-, sikló-, nosztalgiajáratainak és múzeumainak érvényes tarifái. A járatok és múzeumok üzemeltetése tisztán társasági forrásból történik, amelynek elsődleges célja az önfenntartó működtetés. A jelenlegi változás nem tévesztendő össze a Fővárosi Közgyűlés október végi közösségi közlekedésre vonatkozó tarifaemelésével.

Társaságunknak a járatok üzemeltetésénél a kulturált és vonzó megjelenés mellett, az eredményes, minimálisan az önfenntartó üzemeltetés a célja, illetve a múzeumok esetében a hatékonyabb működtetés. A járatok és a múzeumok üzemeltetése tisztán társasági forrásból történik, amelynek alapja a jegyár bevétel. Az új tarifák meghatározásánál egyrészt figyelembe vettük az MNB által a 2012. évre várható átlagos infláció mértékét, valamint a fenntarthatósági és eredményességi szempontokat, másrészt azt, hogy az új tarifák ne okozzanak forgalomesést.

Ennek figyelembevételével a sikló valamennyi jegytípusa 2013. január 1-jétől az alábbiak szerint változik:
A menetjegy ára 1000 Ft, a menettérti jegy ára 1700 Ft, a gyermekjegy ára 600 Ft, a gyermek menettérti jegy ára 1100 Ft, a kedvezményes menetjegy ára 600 Ft, illetve a kedvezményes menettérti jegy ára 1100 Ft. A sikló használata 3 éves kor alatt díjmentes. Nyugdíjas, és egyéb utazási kedvezmény nem vehető igénybe.

A libegő valamennyi jegytípusa 2013. január 1-jétől az alábbiak szerint változik:
A teljes árú menetjegy ára 850 Ft, a kedvezményes menetjegy ára 550 Ft, a teljes árú menettérti jegy ára 1400 Ft, illetve a kedvezményes menettérti jegy ára 800 Ft. A libegő használata 3 éves kor alatt díjmentes. Nyugdíjas, és egyéb utazási kedvezmény nem vehető igénybe.

A nosztalgiajáratok valamennyi jegytípusa 2013. január 1-jétől az alábbiak szerint változik:
A menetjegy ára 500 Ft, a gyermekjegy (3-14 év között) pedig 300 Ft-ba kerül. A nosztalgiajáratok használata 3 éves kor alatt díjmentes. Egyéb kedvezmény nem vehető igénybe.

A múzeumok valamennyi jegytípusa 2013. január 1-jétől az alábbiak szerint változik:
A felnőtt belépőjegy ára 350 Ft, a diák és nyugdíjas belépőjegy ára 280 Ft, a fotó és videó jegy ára 500 Ft. A múzeumok látogatása 6 éves kor alatt díjmentes. Egyéb kedvezmény nem vehető igénybe.

Jelen tarifaváltozás független a Fővárosi Közgyűlés által októberben elfogadott közösségi közlekedésre vonatkozó tarifaemeléstől. A BKV Zrt. által most bejelentett változás a Társaságunk által üzemeltetett libegő-, sikló-, nosztalgiajárataira, illetve a múzeumaira vonatkozik.

BKV Zrt.