BKV.hu

Változatos programokkal készültünk a Fenntarthatósági Témahétre

A programsorozaton – ahol a BKV Zrt. már rendszeres résztvevőnek számít – a környezetvédelem gyakorlati kérdéseivel iskolai órákra ellátogató szakemberek ismertetik meg a diákokat, akik ezen felül izgalmas helyszínekre is eljuthatnak. Az elmúlt héten 1800 iskola 400 ezer diákja kapcsolódott be a programokba.

 

A BKV nemcsak elsődleges feladata, azaz a közösségi közlekedés üzemeltetése közben veszi figyelembe a környezetvédelem szempontjait. Évek óta tervezetten zajló energiahatékonysági intézkedéseink (például napelemes busztárolók kelenföldi telepítése) ugyancsak a fenntarthatóság szolgálatában állnak. Ezek eredményeként évről-évre elnyerjük az Energiatudatos Vállalat címet.

 

A Föld napja köré szerveződött témahéten a BKV szerteágazó szervezetének több területét is képviselték kollégáink az iskolákban, hogy a felelős fogyasztásról beszéljenek a gyerekeknek – egy nagyvállalat szempontjából. Társaságunknak két telephelye is rendelkezik a nemzetközi EMAS-minősítéssel, azaz önkéntes vállalásban erőteljesen törekszünk környezetvédelmi ajánlásokat, szempontokat bevonni a működésünkbe. Zöld működésünk aktuális helyzetéről az M4 Metró Járműtelep és a Budafok Villamos Járműtelep nyilvános jelentésben is rendszeresen beszámol. Idén a gyermekek a helyszínen ismerkedhettek meg metró telephelyünk fenntartható víz-, és hulladékgazdálkodásával, Metró Áramellátási Szakszolgálatunk pedig a Fővám tér metróállomás üzemi tereit mutatta be szakiskolás diákoknak. Örömünkre szolgál, hogy idén is hozzá tudtunk járulni a fiatalabb korosztály szemléletformálásához.

 

A BKV célja egy olyan hosszútávon fenntartható közösségi közlekedés megteremtése, amely használóinak és a természetnek egyaránt kedvező. A fenntarthatóság iránti törekvéseinket ismerteti meg Deák téri múzeumunkban nyílt új időszaki kiállításunk is, amely legjelentősebb környezettudatos fejlesztéseinket, beruházásainkat mutatja be a Földalatti Vasúti Múzeum látogatóinak. Még több infó a Zöldülő BKV kiállításról ide kattintva olvasható.

 

 

BKV Zrt. 

2022. május 2.