BKV.hu

Változások Budakeszi közlekedésében

2012-05-09 16:20:15

Sok évnyi vita végére tett pontot dr. Csutoráné dr. Győri Ottilia, Budakeszi polgármestere és Vitézy Dávid, a BKK vezérigazgatója között létrejött megállapodás a Budakeszire közlekedő buszjáratok finanszírozására vonatkozóan. A Budakeszivel kötött megállapodás értelmében nem csak a járatok finanszírozása biztosított, de május 12-én, szombaton üzemkezdettől fejlesztéseket hajtunk végre a 22-es autóbuszcsalád közlekedési rendjében. Ennek jegyében kiterjesztjük az eddig csak csúcsidőszakban közlekedő 222-es autóbusz üzemidejét: a Budakeszi, Honfoglalás sétányhoz közlekedő, egyes településrészeket önállóan kiszolgáló buszjárat ettől fogva munkanapokon csúcsidőn kívül és hétvégén is közlekedni fog. Az új menetrendben összevonjuk a 22-es és 22E járatokat, amitől a reggeli időszakban a megmaradó sűrűbb 22-es alapjáraton az egyenletesség javulását várjuk.
 
A BKK elkötelezett a színvonalas, egységes rendszerben működő elővárosi közlekedés iránt. A városkörnyéki forgalomban az utazóközönség számára igazán vonzó közösségi közlekedési szolgáltatást nyújtani csak egységes rendszerben, egységes vonalhálózattal, egységes tarifával és utastájékoztatással lehetséges. E célkitűzésünk és a Budakeszi városa és a BKK között megkötött megállapodás értelmében 2012. május 12-étől, szombattól az utazók igényeihez igazodva átalakulnak a Budakeszit érintő autóbusz-viszonylatok.
 
Az eddig csak munkanapon csúcsidőben, a Honfoglalás sétányhoz közlekedő 222-es autóbusz szolgáltatása kibővül: május 12-étől, szombattól a járat munkanapokon csúcsidőn kívül, egész nap is közlekedik majd 30 perces követéssel, így a 222-es önálló szakaszának környékén élők kevesebb gyaloglással érhetik el a buszjáratokat. A 222-es busz hétköznapokon reggel 5 és 21 óra között, hétvégén és ünnepnapokon pedig 7 és 20 óra között közlekedik. Emellett a 22E jelzésű gyorsjárat – a 22-es járathoz képest mérhető időnyereség minimális értéke miatt – megszűnik, járművei beolvadnak a 22-es alapjáratba, amely így sűrűbben és egyenletesebben közlekedhet. A 22E jelzésű viszonylat utoljára május 11-én, pénteken közlekedik.
 
Budapest, 2012. május 9.
 
Budapesti Közlekedési Központ