BKV.hu

Változások a húsvéti ünnepek és a tavaszi szünet idején

A három napos húsvéti hétvége változásokat is tartogat az útra kelők számára. A húsvéti körmenetek miatt lezárásra, míg a hétfői ünnepnap kapcsán menetrendváltozásra is készülni kell a fővárosban közlekedőknek.

A budapesti közösségi közlekedés járatai a húsvéti ünnepekkor és azt megelőző napokon, a diákok tavaszi szünetének idején nem a megszokott iskolaidei menetrend szerint járnak. A tavaszi szünet április 5-én kezdődik, ezért 5-én, csütörtökön és 6-án, pénteken a tömegközlekedés járatai az egyébként nyáron megszokott, iskolaszüneti menetrend szerint közlekednek. Azoknál a járatoknál, ahol nincs külön menetrend a tanítási szünetek idejére, ott a normál munkanapi rend szerint közlekednek a járatok. A menetrendek az interneten, a BKV honlapján és a megállóhelyeken is elérhetők.
Húsvét napjain, így április 9-én, Húsvéthétfőn a járatok az ünnepnapokon érvényes menetrend szerint közlekednek, tehát például áruházi járataink a zárva tartó létesítményeket nem érintik. Amelyik járatunknál nincs ilyen speciális megjegyzés feltüntetve a menetrendben, ott a munkaszüneti napi, illetve hétvégi menetrend lesz érvényben.

A Budapesti Közlekedési Központ célja, hogy a forgalomkorlátozások idején is a lehetőségekhez mérten zavartalan legyen a forgalom. A közlekedők megértését és türelmét kérjük és köszönjük az esetleges kellemetlenségek miatt.


Minden budapesti közlekedőnek ezúton is kellemes húsvéti ünnepeket kívánunk!


Budapest, 2012. április 5.


Budapesti Közlekedési Központ