BKV.hu

Változások a 2-es villamos közlekedésében augusztus 9-től szeptember 10-ig

2017-08-04 14:05:09

 

2017. augusztus 9-től (szerdától) várhatóan egy hónapra változik a 2-es villamos közlekedése az Országgyűlés Irodaháza Kossuth Lajos téri építési munkái, valamint a BKV Zrt. halaszthatatlan, Belgrád rakparti és Soroksári úti – a Kossuth téri munkák idejére időzített – villamospálya- és útátjáró-felújítása miatt. Ahogy a BKK korábban közölte, augusztus 9-től 18-ig a 2-es villamos nem jár, helyette a BKK a Közvágóhíd és a Kossuth tér között közlekedő pótlóbusz, illetve a 15-ös, a 115-ös járat igénybevételét ajánlja.  A belvárosban jellemző forgalmi torlódások miatt annak, aki a belvárosba tart, a BKK alternatív útvonalak igénybevételét is javasolja, különösen a kötöttpályás járatok – a metrók, a nagy- és a kiskörúti villamosok –, továbbá a hajójáratok használatát. Ebben az időszakban a 24-es villamos is rövidített útvonalon, a Keleti pályaudvar M és a Soroksári út/Haller utca között jár. Augusztus 19-től szeptember 18-ig a 2-es villamos már közlekedik, azonban rövidített útvonalon: a Közvágóhíd H és a Kossuth Lajos tér (Széchenyi rakpart) között viszi az utasokat.

 

Közlekedési változások a 2-es villamos vonalán

 

Augusztus 9-től 18-ig

 

2017. augusztus 9. (szerda) és 18. (péntek) között a 2-es villamos nem jár. A vonalon pótlóbusz közlekedik 2-es jelzéssel a Közvágóhíd H és a Kossuth Lajos tér M között. A Kossuth Lajos tér felől a Szent István körút felé a 15-ös és a 115-ös busszal lehet továbbutazni.

 

A belvárosban jellemző közúti torlódások miatt a 2-es villamospótló autóbusz menetideje hosszabb lesz a villamosénál, ezért a BKK javasolja, hogy aki teheti, úti célja megközelítésére válasszon alternatív megközelítési módot:

 • A Kossuth Lajos tér az M2-es metróval és a 70-78-as trolibuszokkal is elérhető mind a budai belváros, mind Pesten Zugló, Kőbánya vagy a belváros felől.
 • A belváros felé tartóknak érdemes a nagykörúti 4-es vagy 6-os villamost, az M3-as és az M4-es metrót, valamint a kiskörúti villamosokat igénybe venniük.
 • A Kossuth tér és a Jászai Mari tér között ajánlott a D11-es vagy a D12-es hajójárat igénybevétele. A reggeli csúcsidőben a két kikötő között sűrűbben járnak majd a hajók.
 • Az Eötvös tér és a Széchenyi István tér környéke a 16-os és a 105-ös busszal is megközelíthető.

 

 

A 2-es villamos pótlásában részt vevő 15-ös és 115-ös busz ebben az időszakban a Boráros tér H irányába – a pótlóbuszokkal megegyezően – a Széchenyi István téren megáll a 16-os és a 105-ös járat Deák Ferenc tér irányú megállójában is.

 

A Közvágóhíd H felől a Kossuth Lajos tér felé tartó 2-es pótlóbusz a Kvassay Jenő út–Soroksári út–Boráros tér–Közraktár utca–Fővám tér–Belgrád rakpart–Jane Haining rakpart–Idősebb Antall József rakpart–Garibaldi utcai felhajtó–Kossuth Lajos tér–Garibaldi utca–Nádor utca–Vértanúk tere útvonalon halad, az alábbi megállóhelyek érintésével:

 • Közvágóhíd H (Kvassay Jenő út): a 179-es autóbusz megállóhelye,
 • Közvágóhíd H: a 23-as, a 23E, az 54-es, az 55-ös, a 918-as, a 923-as, a 979-es és a 979A autóbusz megállóhelye,
 • Müpa–Nemzeti Színház H: a 23-as, az 54-es, az 55-ös, a 918-as, a 979-es és a 979A autóbusz megállóhelye,
 • Haller utca/Soroksári út: a 23-as, az 54-es, az 55-ös, a 918-as, a 979-es és a 979A autóbusz megállóhelye,
 • Boráros tér H: a 23-as és a 23E autóbusz leszállóhelye,
 • Zsil utca: a 979-es és a 979A autóbusz megállóhelye,
 • Fővám tér M: a Belgrád rakpart 1. előtt,
 • Március 15. tér: a Belgrád rakpart 21. előtt, a villamospályán,
 • Vigadó tér: a Jane Haining rakparton a Dunához vezető gyalogos-átkelőhely előtt,
 • Eötvös tér: a Jane Haining rakparton a Dunához vezető gyalogos-átkelőhely után,
 • Széchenyi István tér: az Idősebb Antall József rakparton a Széchenyi István téri gyalogátkelőhely után,
 • Kossuth Lajos tér M: a Vértanúk terén.

 

A Kossuth Lajos tér M felől a Közvágóhíd H felé tartó 2-es pótlóbusz a Báthory utca–Vértanúk tere–Nádor utca–József Attila utca–Széchenyi István tér–Eötvös tér–Apáczai Csere János utca–Petőfi tér–Március 15. tér–Belgrád rakpart–Fővám tér–Sóház utca–Csarnok tér–Közraktár utca–Boráros tér–Soroksári út–Kvassay Jenő út útvonalon halad, az alábbi megállóhelyek érintésével:

 • Kossuth Lajos tér M: a Báthory utca végében, a 15-ös és a 115-ös autóbusz megállóhelyét követően,
 • Széchenyi utca: a 15-ös és a 115-ös autóbusz megállóhelye,
 • Zrínyi utca: a 15-ös és a 115-ös autóbusz megállóhelye,
 • Széchenyi István tér: a 15-ös, a 16-os, a 105-ös, a 115-ös, a 916-os és a 990-es autóbusz megállóhelye,
 • Széchenyi István tér: a 16-os, a 105-ös, a 916-os és a 990-es autóbusz megállóhelye,
 • Vigadó tér: a 15-ös és a 115-ös autóbusz megállóhelye,
 • Petőfi tér: a 15-ös és a 115-ös autóbusz megállóhelye,
 • Március 15. tér: a 15-ös és a 115-ös autóbusz megállóhelye,
 • Fővám tér M: a 15-ös, a 115-ös, a 979-es, a 979A autóbusz, valamint a 83-as trolibusz megállóhelye,
 • Zsil utca: a 15-ös és a 115-ös autóbusz megállóhelye,
 • Boráros tér H: a 15-ös busz végállomását követően 30 méterrel,
 • Haller utca/Soroksári út: a 23-as, az 54-es, az 55-ös, a 918-as, a 923-as, a 979-es és a 979A autóbusz megállóhelye,
 • Müpa–Nemzeti Színház H: a 23-as, az 54-es, az 55-ös, a 918-as, a 923-as, a 979-es és a 979A autóbusz megállóhelye,
 • Közvágóhíd H: a 179-es autóbusz megállóhelye.

 

 

Augusztus 19-től szeptember 10-ig

 

2017. augusztus 19-től (szombattól) szeptember 10-ig (vasárnapig) a 2-es villamos rövidített útvonalon, a Közvágóhíd H és a Kossuth Lajos tér (Széchenyi rakpart) között jár. A Kossuth Lajos tér felől a Szent István körút felé a 15-ös és a 115-ös busszal lehet továbbutazni. A Kossuth Lajos tér az M2-es metróval, a 70-es vagy a 78-as trolibusszal és a dunai hajójáratokkal is elérhető.

 

 

Közlekedés a 24-es villamos vonalán

 

2017. augusztus 9-től (szerdától) 18-ig (péntekig) a 24-es villamos rövidített útvonalon, a Keleti pályaudvar M és a Haller utca/Soroksári út között közlekedik. A kimaradó Közvágóhíd, Müpa–Nemzeti Színház H és Haller utca/Soroksári út megállóhelyek a 2-es pótlóbusz mellett a 23-as, a az 54-es és az 55-ös busszal érhetők el. A 23E autóbusz ideiglenesen mindkét irányban megáll a Haller utca/Soroksári út megállóhelyen is.

 

 

Változás a DH jelzésű nosztalgiavillamos közlekedésében

 

2017. augusztus 19-én, 26-án, szeptember 2-án és 9-én (mind a négy szombat) a DH jelzésű nosztalgiavillamos is rövidített útvonalon, a Közvágóhíd H és a Kossuth Lajos tér (Széchenyi rakpart) között közlekedik.

 

 

Változások a közúti forgalmi rendben

 

Augusztus 9-től (szerdától) 18-ig (péntekig) a Jane Haining rakpart és az Apáczai Csere János utca kereszteződésénél lévő villamos útátjáró átépítése miatt annak forgalma jelzőlámpás szabályozás mellett váltakozó irányban haladhat, útszűkületre kell számítani. Az Apáczai Csere János utca felől a Jane Haining rakpartra jobbra tartó irányt augusztus 14-ig lezárják. Az Irányi utca után a Belgrád rakpart felől az alsó rakpartra vezető lehajtó ágat szintén lezárják.

 

A villamospótló autóbuszok közlekedését segíti a Fővám téren, a Szabadság híd pesti hídfőjénél életbe lépő ideiglenes forgalmi rend. A Közraktár utca felől érkező villamospótlóbuszok a csomópontban jelzőlámpás szabályozás mellett egyenesen, a Belgrád rakpart irányába haladhatnak tovább.

 

Lezárják a Soroksári úton a Tóth Kálmán utcai útátjárót is. 10 napig a centrum irányú közös kerékpár- és buszsáv mellett mindkét irányba két-két forgalmi sáv lesz járható. Az átjáró felújításával egy időben elkezdik a Tóth Kálmán utca Soroksári úti sarkán épülő új irodaház külső közműépítési munkáit is, amely várhatóan három hónapig tart. A kereszteződésben elbontják a forgalomirányító jelzőlámpákat. Augusztus 20-a után megszűnik a közös kerékpár- és buszsáv, és irányonként két sávban, sávelhúzás mellett haladhat majd a forgalom.

 

 

Közlekedési változásokról percről percre – mobilalkalmazáson és webes utazástervezőn is!

 

A BKK mind a közösségi közlekedési változásokról és a kedvencnek jelölt járatokról, mind a közúti fennakadásokról folyamatosan frissülő információkat nyújt a honlapján, vagy okostelefonokra letölthető mobilalkalmazáson keresztül.

 

A közösségi közlekedési változásokról személyre szabott információk érhetők el a BKK Info oldalán, a www.bkkinfo.hu címen, vagy a BKK Info mobilalkalmazásban. A járatfigyelő funkcióra feliratkozók a tetszőlegesen kiválasztott járatokról az összes információt azonnal megkapják akár e-mailen is. A Budapesti Közlekedési Központ webes, illetve iOS, Android és Windows mobilfelületen is elérhető utazástervezőjével pedig a FUTÁR valós idejű adatai alapján tervezheti meg utazását a BKK honlapján, a futar.bkk.hu címen, vagy FUTÁR mobilalkalmazás segítségével, amely a járatok valós helyzetének térképes nyomon követésére is alkalmas. Indulás előtt érdemes tájékozódni a pillanatnyi közlekedési lehetőségekről és a tervezett változtatásokról is. Az előre tervezett forgalomkorlátozások már napokkal az életbe lépésük előtt elérhetők a webes felületen.

 

kozut.bkkinfo.hu oldalon valós idejű közúti közlekedési információk érhetőek el. A fővárosban közlekedő autósok interaktív online térkép segítségével tájékozódhatnak arról, hogy hol milyen fennakadásokra kell számítaniuk.

 

Budapest, 2017. augusztus 4.

Budapesti Közlekedési Központ