BKV.hu

Utazzon idén is a BKK járataival a Sziget Fesztiválra!

2015-08-06 16:10:00

 2015. augusztus 10-e, hétfő és augusztus 17-e, hétfő között rendezik meg a 23. Sziget Fesztivált az Óbudai-szigeten. A BKK sűríti az augusztus 9-étől újra a teljes vonalon közlekedő H5-ös HÉV-et és a 6-os villamost, nagyobb járműveket közlekedtet a 901-es és a 918-as éjszakai autóbuszvonalakon, valamint rendkívüli járatokat is indít. A BKK javasolja a közösségi közlekedés használatát, hogy a fesztiválozók a lehető leggyorsabban juthassanak el az Óbudai-szigetre. Az augusztus 6-ától érvényes CityPASS karszalaggal ingyenesen vehető igénybe a közösségi közlekedés.

 

Az idei, 23. Sziget Fesztivál idején

 

 • nappal sűrűbben jár és éjjelente is közlekedik a H5-ös HÉV,
 • a 6-os villamos éjszaka gyakrabban indul,
 • nagyobb kapacitású járművek közlekednek a 901-es és a 918-as éjszakai járatokon,
 • rendkívüli hajójáratok indulnak,
 • a CityPASS-szal rendelkezőknek a reptér és a Sziget között közvetlen transzferbuszokat biztosítanak.

 

A BKK a Sziget Fesztiválon

 

Augusztus 10-től, hétfőtől a rendezvény végéig a BKK egy ügyfélponttal jelen lesz a Sziget Fesztiválon. Az erre az alkalomra átalakított Ikarus 260-as busz minden nap 10 és 18 óra között várja a fesztiválozókat a főbejárattól nem messze, a K-híd közelében, ahol lehetőség lesz a különböző jegyek és bérletek megvásárlására, valamint a nyitva tartás teljes ideje alatt hasznos információkat tudhatnak meg a szigetlakók a termékekről, szolgáltatásokról. A BKK kollégái több nyelven segítenek abban is, hogyan juthat el az érdeklődő úticéljához Budapesten közösségi közlekedéssel.

 

MOL Bubi a Szigeten

 

A fesztiválon lehetőség lesz MOL Bubi kerékpárok kipróbálására egy – a fesztiválra kitelepített – demó gyűjtőállomásnál. Itt az érdeklődők tájékoztatást kaphatnak a MOL Bubi közbringa rendszer használatáról is.

 

Utazzon tömegközlekedéssel a Sziget Fesztivál helyszíneire, az Óbudai-szigetre!

 

Az Óbudán található fesztivál megközelítésére elsősorban a H5-ös HÉV ajánlott, amelyről a Filatorigát megállóban kell leszállni; de megközelíthető a rendkívüli hajójáratokkal, illetve a 9-es és a 86-os busz Óbuda, Bogdáni út végállomástól, valamint a Kaszásdűlő H megállóhelytől a 34-es, a 106-os és a 134-es autóbusszal is a Belváros, Kőbánya és Dél-Buda felől.

 

A nappali tömegközlekedési hálózat térképét ide kattintva, az éjszakai hálózatét ide kattintva érhetik el.

 

A Sziget Fesztivál helyszínének megközelítését a mellékelt térképek segítik

 

A H5-ös HÉV a Batthyány térről indul, amely könnyen megközelíthető a következő járatokkal:

 

 • a Belvárosból az M2-es metróval a Batthyány tér H-ig;
 • vagy a 4-es és a 6-os villamossal a Margit híd, budai hídfő H megállóig;
 • Dél-Buda irányából a 17-es pótló, illetve a 86-os autóbusszal a Batthyány tér M+H-ig;
 • a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérről a 200E autóbusszal a Kőbánya-Kispest M végállomásig, ezt követően az M3-as metróval a Deák Ferenc tér M-ig, majd innen az M2-es metróval a Batthyány térig;
 • a Déli pályaudvarról az M2-es metróval a Batthyány térig;
 • a Keleti pályaudvarról szintén az M2-es metróval a Batthyány térig;
 • az Árpád híd távolsági autóbusz-állomásról az 1-es villamossal a Szentlélek tér H-ig;
 • a Népliget autóbusz-pályaudvartól az M3-as metróval a Deák Ferenc térig, majd innen az M2-es metróval a Batthyány térig;
 • a Stadion autóbusz-pályaudvartól pedig az M2-es metróval a Batthyány térig.

 

Sűrűbben, nagyobb befogadóképességgel közlekednek egyes járatok

 

A Sziget Fesztivál idején – számolva a jelentősen megnövekedő utasforgalommal – egyes járatok sűrűbben, illetve nagyobb kapacitással közlekednek.

 

A H5-ös HÉV augusztus 10-én, hétfőn 5:30-tól 17-én, hétfőn este 19:53-ig a megszokottnál sűrűbb menetrenddel és minden időszakban 6 kocsis szerelvénnyel közlekedik. A H5-ös HÉV a fesztivál ideje alatt éjszaka is negyedóránként közlekedik a Batthyány tér és Kaszásdűlő között.

 

A 6-os villamos az augusztus 10-éről 11-ére, hétfőről keddre virradó éjszakától a 16-áról, vasárnapról 17-ére, hétfőre virradó éjszakáig késő esténként és éjjel a megszokottnál sűrűbben, hétfő éjszakától péntek hajnalig 15 helyett 10 percenként, péntek és szombat éjszaka 10 helyett 7-8 percenként, vasárnap éjszaka 15 helyett 10 percenként közlekedik.

 

A 200E busz augusztus 8. és 12. között a késő esti időszakban sűrűbben közlekedik, és a Belváros irányába az utolsó busz indulási időpontja is módosul: 0:21 helyett 0:36. A Liszt Ferenc Airport 2 termináltól 23:00 és 0:36 között induló járatok Kőbánya-Kispest M helyett, Határ út M-ig közlekednek.

 

A Nyugati pályaudvartól a Margitszigeten át a Hajógyári szigetre közlekedő 226-os busz a fesztivál alatt, valamint az azt megelőző és követő időszakban is rövidített útvonalon, augusztus 9-én, 15-én és 16-án a Nyugati pályaudvar M és Óbuda, Bogdáni út között közlekedik.

 

A 901-es és a 918-as éjszakai autóbusz az augusztus 10-éről 11-ére, hétfőről keddre virradó éjszakától a 16-áról, vasárnapról 17-ére, hétfőre virradó éjszakáig a szokásosnál nagyobb befogadóképességű, csuklós járművekkel közlekedik az Óbudáról a Hungária-körgyűrűre tartó éjszakai vonalakon.

 

A 937-es éjszakai autóbusz változatlan menetrenddel és szóló járművekkel közlekedik.

 

Rendkívüli hajójáratok

 

Augusztus 10-e, hétfő és 16-a, vasárnap között rendkívüli hajójáratok közlekednek a Petőfi tér (Erzsébet híd) és az Óbudai-sziget között, valamint a Jászai Mari tér és az Óbudai-sziget között. A hajókon CityPASS karszalaggal, vagy helyszínen váltott, 900 forintos Sziget-hajójeggyel lehet utazni. A D13-as hajójárat 2015. augusztus 9. és 16. között egyik irányban sem áll meg az Óbudai-sziget megállóhelyen.

 

A rendkívüli hajójáratok menetrendje ide és ide kattintva ismerhető meg.

 

A hajók az alábbi kikötőkben állnak meg:

 

 • Petőfi tér (Erzsébet híd): a BKK menetrendszerinti hajójáratok kikötési pontjától a Vigadó tér felé a hatodik kikötő,
 • Óbudai-sziget (SZIGET): a BKK menetrendszerinti hajójáratok kikötési pontja;
 • Batthyány tér M+H: a BKK menetrendszerinti hajójáratok kikötési pontjától a Margit híd felé a következő kikötő,
 • Jászai Mari tér (Margit híd): a BKK menetrendszerinti hajójáratok kikötési pontjától az Árpád híd felé a negyedik kikötő.

 

A járatok augusztus 10-én, hétfőn és 11-én, kedden 16 órától este 21 óráig, augusztus 12-étól, szerdától 16-áig, vasárnapig 14 órától éjjel 1 óráig 30-30 percenként közlekednek.

 

Sziget-Repülőtér transzfer autóbuszok a be- és kiköltözéshez

 

Augusztus 8-ától, szombattól augusztus 12-éig, szerdáig, azaz a beköltözés napjaiban és az első napokon a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér 2-es terminálja és az Sziget (Óbudai-sziget) között megállás nélkül közlekednek a Sziget-Repülőtér transzfer autóbuszok. A különjárattal csak Óbuda irányában lehet utazni, az autóbusz a repülőtér felé nem szállít utasokat. A járat reggel 8:45 és éjjel 0:30 között közlekedik, 30 percenként. A buszjárat kizárólag a Sziget-Budapest CityPASS karszalaggal, további díj megfizetése nélkül vehető igénybe. Az előre megváltott CityPASS karszalagok a repülőtér 2B termináljának érkezési oldalán, a BKK ügyfélközpontjában is átvehetők.

 

Augusztus 17-én, hétfőn, azaz a kiköltözés napján a Sziget (Óbudai-sziget) és a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér 2-es terminálja között közlekedik a különjárat, szintén megállás nélkül, és csak a repülőtér irányában lehet utazni, az autóbusz Óbuda felé nem visz utasokat. A járat hajnali 3 óra és délután 14 óra között közlekedik a hajnali órákban 10, reggel és délelőtt 15, majd később 20 percenként. A buszjárat kizárólag a Sziget-Budapest CityPASS karszalaggal, további díj megfizetése nélkül vehető igénybe.

 

A járaton a járművezető felszálláskor ellenőrzi a CityPASS karszalagot, ugyanis a transzfer autóbuszok elsőajtós felszállási rendben közlekednek.

 

A transzferbuszok menetrendje ide kattintva tekinthető meg.

 

Közúti forgalomkorlátozások az Óbudai-sziget környékén

 

A Sziget Fesztivál idején biztonsági okokból idén is kell forgalomkorlátozásokra számítani az Óbudai-sziget környékén. 2015. augusztus 7-én, pénteken este 20 órától várhatóan 2015. augusztus 18-án, kedden délután 18 óráig lezárják a Jégtörő utcát a Mozaik utca és az Auchan áruház behajtója között, valamint lezárásra kell számítani a Mozaik utcában a Mozaik utca 16. szám és a Jégtörő út között is. A Mozaik utca–Jégtörő utca–Óbudai rakpart csomópontban a jelzőberendezés a rendezvény ideje alatt sárga villogó üzemmódban működik.

 

Ugyanezen időszakban tilos megállni a követező területeken:

 

 • a III. kerületi Reményi Ede utca mindkét oldalán a Szentendrei út és a Jégtörő út között;
 • a Benedek Elek utca mindkét oldalán a Szentendrei út és a Jégtörő út között;
 • a Vajda János utca mindkét oldalán a Szentendrei út és a Jégtörő út között;
 • a Mozaik utca mindkét oldalán a Szentendrei út és a Jégtörő út között;
 • a Leányfalu utca mindkét oldalán a Reményi Ede utca és a Mozaik utca között;
 • az Óbudai rakpart mindkét oldalán a Mozaik utca és a Szépvölgyi út között;
 • a Jégtörő út Auchan áruházi behajtó és a Mozaik utca közötti szakaszának mindkét oldalán;
 • és az Auchan átkötő úton, azaz a körforgalom keleti oldalán található öbölben a Szentendrei út és a Jégtörő út között.

 

A Jégtörő utca K-hídi csomópontja közelében lévő parkolóban helyezik majd el a jegypénztárakat, ezért itt megállási tilalom lesz érvényben.

 

A Szentendrei út – Reményi Ede út – Jégtörő utca – Mozaik utca által határolt területre a rendezvény ideje alatt csak engedéllyel lehet behajtani.

 

A budai alsó rakpart a Halász utca és Mozaik utcai csomópont közti szakaszán – rendőri kordonpontok kialakításával – behajtási tilalom lesz érvényben augusztus 9-én, vasárnaptól augusztus 17-én, hétfőig minden nap délután 18 és este 22 óra között. A rakpart lezárt szakaszára rendőri mérlegelés alapján csak a célforgalom hajthat majd be.

 

Taxiszolgáltatás

 

A Sziget hivatalos partnerei: a City Taxi és a Budapest Taxi. A taxiszolgáltatást a BKK a Sziget térségében kiemelten figyelemmel kíséri és fokozottan ellenőrzi.

 

Díjszabási tudnivalók

 

A rendezvényhez kapcsolódóan CITYPASS karszalagok kerülnek forgalomba kétféle változatban:

 

 • A 48 órás CITYPASS jegy narancssárga alapszínű, „Sziget Budapest CITYPASS” jelvénnyel, egyedi sorszámmal, mellette (függőlegesen, kisebb méretben) a BKK és a „BUDAPEST SPAS” jelvények. Mindezek mellett fekete háttéren látható számokkal az érvényesség napjainak felsorolása; az érvényességi napok között a 2 napos érvényességre és a kizárólag sértetlen állapotban való felhasználhatóságra utaló felirat szerepel.
 • A Sziget-Budapest CITYPASS bérlet zöld alapszínű, szerepel rajta a BKK, a „BUDAPEST SPAS” és a „Sziget CITYPASS” jelvény, továbbá angolul, sárga betűkkel az érvényességi időszak, illetve fekete betűkkel a közlekedési és fürdőhelyeken igénybe vehető kedvezményekre utalás, valamint az egyedi sorszám és a kizárólag sértetlen állapotban való felhasználhatóságra utaló felirat.

 

A CITYPASS karszalagok érvényességi idejük alatt korlátlan számú utazásra jogosítanak:

 

a)      Budapest közigazgatási határán belül a BKK Zrt. által megrendelt személyszállítási szolgáltatások járatain az autóbusz, villamos, trolibusz, földalatti vasút, metró, fogaskerekű, HÉV, rév vonalakon és munkanapokon a hajó vonaljáratokon;

b)      a SZIGET–AIRPORT rendkívüli transzferjáratokon (azok teljes vonalhosszán). Ezen járatokon kizárólag a Sziget karszalagok, továbbá a repülőtér irányából a Sziget felé a Sziget karszalagra vonatkozó voucherek érvényesek.

c)       a hajó céljáratokon. Ezen járatok Sziget karszalaggal nem rendelkezők számára a Sziget Fesztivál szervezője által értékesített hajójeggyel vehetők igénybe.

 

A CITYPASS karszalagok csak a tulajdonosuk csuklójára rögzítve, és – a 48 órás CITYPASS jegy esetében az érvényesítéskor történt lyukasztástól eltekintve – sértetlen állapotban jogosítanak utazásra. A Sziget karszalagok műanyag csattal záródnak, amely megbontás esetén érvényteleníti a Sziget karszalagot. A megbontás minden esetben szabad szemmel látható. Az érvénytelenített Sziget karszalag utazásra nem jogosít.

 

Sziget-Budapest CITYPASS bérlet 2015. augusztus 6-án 0 órától 2015. augusztus 18-án 24 óráig jogosít utazásra külön érvényesítés nélkül. A 48 órás CITYPASS jegy az érvényesítésére szolgáló részen lyukasztással megjelölt két, egymást követő naptári napon érvényes 2015 augusztusában.

 

A Sziget CityPASS birtokában további igénybe vehető szolgáltatások

 

 • Egyszeri ingyenes fürdő- és strandbelépő: első alkalommal belépőjegy vásárlása nélkül – a CityPass karszalaghoz kapott fürdőkuponnal – látogathatók a budapesti strandok és fürdők. A további belépések alkalmával 20 százalékos kedvezmény jár az érvényes CityPass karszalaggal.
 • 50 százalékos kedvezmény sok budapesti, és vidéki múzeum jegyárából.
 • 20 százalékos kedvezmény a Csodák Palotájába.
 • 20 százalékos kedvezmény a kombinált zsiráfos Hop on Hop off buszos városnézésből.
 • Akvárium Klub – Fesztiválterasz a város közepén.

 

A CityPASS bérlet augusztus 6-án, csütörtökön 0:00 órától, augusztus 18-én, kedden 24 óráig érvényes, ára: 9900 forint.

 

A CityPASS 48 órás karszalag a kiváltás napjától másnap éjfélig érvényes, ára: 3600 forint.

 

A CityPASS karszalag a BKK reptéri Ügyfélpontjain és a Sziget árusítóhelyein is megvásárolható.

 

A CityPASS karszalag a fesztiválra való belépésre nem jogosít.

 

A fesztiválozóknak jó szórakozást kíván a BKK!

 

Budapest, 2015. augusztus 6.

 

Budapesti Közlekedési Központ