BKV.hu

Ünnepvárás a BKV Mikulásbuszával

2023-12-06 14:44:00

A fényflotta után, december 6-án adventi útjára indult a BKV Mikulásbusza is. A karácsonyi hangulatúra feldíszített, különleges jármű december 23-ig közlekedik.

DPI206 – már a rendszáma is különleges a BKV idei Mikulásbuszának, összeolvasva ugyanis a Mikulás érkezésének dátumát, december 6-át kapjuk. A vidám, ünnepi külső díszítés mellett a jármű belső terében is meghitt, karácsonyi dekoráció várja az utasokat, hozzájárulva az ünnepváráshoz. A BKV munkatársai az idén is az egyik környezetbarát, alacsonypadlós Van Hool típusú, CNG-üzemű autóbuszt díszítették fel.

A Mikulásbusz – menetrend szerint – a 105-ös és a 210-es vonalán közlekedik december 23-ig. A különleges járat azonban azokon a napokon is igazi ünnepi meglepetést okozhat, amikor a menetrend szerint nem jár, a Dél-pesti régióban ugyanis bármikor felbukkanhat. A Mikulásbuszon normál díjszabással, érvényes menetjeggyel lehet utazni.

A BKV fényflottája – hat villamos és két busz – december 1-jén indult el és szinte az egész várost behálózza, hozzájárulva a főváros ünnepi hangulatához. A feldíszített ünnepi Fogaskerekű – a vágányzár után – december 10-én – indul majd. A fényflotta 2024. január 7-ig közlekedik.

 

BKV Zrt.

2023.12.06.

 


Galériák


Csatolt dokumentumok: