BKV.hu

Ünnepelünk! 100 éves a budapesti autóbusz-közlekedés

2015-03-01 12:00:00

1915. március 1-jén, reggel 7 órakor állt forgalomba az első menetrend szerinti autóbuszjárat Budapesten. A centenárium tiszteletére egész évben változatos programokkal – köztük nyílt napokkal – várjuk a felnőtteket és az ifjabb korosztályt egyaránt, hogy együtt emlékezhessünk a buszos közlekedés múltjára, megismerhessük jelenét és jövőjét. Az eseménysorozat fővédnöke Tarlós István főpolgármester.

 

A jeles alkalom tiszteletére tartott sajtótájékoztatón dr. Szeneczey Balázs főpolgármester-helyettes mondott ünnepi beszédet, és Bolla Tibor, a BKV Zrt. elnök-vezérigazgatója köszöntötte a Hősök terén jelen lévőket. Az eseményen részt vett dr. Dabóczi Kálmán, a Budapesti Közlekedési Központ vezérigazgatója is. A helyszínen rendezett járműkiállításon megtekinthettük a BKV Zrt. múltját és jelenét képviselő 11 autóbuszt. A különleges buszkonvoj végül végiggördült az Andrássy úton, amely az 1915-ös első buszjárat eredeti útvonala volt.

 

Az ünnepélyes sajtótájékoztatón dr. Szeneczey Balázs főpolgármester-helyettes méltatta a BKV szerepét a főváros közösségi közlekedésében, Bolla Tibor elnök-vezérigazgató megköszönte a munkatársak odaadó munkáját, és bejelentette a centenárium tiszteletére indított eseménysorozatot. 

 

A 2015-ös jubileumi évben nyílt napokkal, rendezvényekkel, nosztalgiamenetekkel, játékokkal és rajzpályázattal tisztelgünk a 100 éves évforduló előtt. Részletek, friss hírek egész évben megtalálhatók a BKV és a BKK Facebook-oldalán (https://www.facebook.com/bkvzrt1, https://www.facebook.com/bkkbudapest), valamint a BKV és a BKK Zrt. honlapján (www.bkv.hu, www.bkk.hu ), ahol elérhető az elmúlt 100 év autóbusz-történetéről szóló ünnepi kiadványunk is. 

 

Budapest, 2015. március 1.

 BKV Zrt.

BKK Zrt.


Csatolt dokumentumok: