BKV.hu

Uniós zászlók a villamoson és a HÉV-en

2011-06-02 11:08:27


Zászlónkra tűztük a környezettudatos közlekedést


2011. január 1. és június 30. között Magyarország tölti be az Európai Unió Tanácsának soros elnöki tisztségét. Az esemény sikeréhez a BKV és a Budapesti Közlekedési Központ is hozzá kívánt járulni, ezért az elnökség által is szorgalmazott környezettudatos közlekedés jegyében két, e célkitűzésnek megfelelő közlekedési módra hívjuk fel a figyelmet: júniusban a 2-es villamos illetve Gödöllői HÉV egy-egy járműve oldalán a 27 uniós tagállam lobogójával és az uniós zászlóval közlekedik.

2011. január 1. és június 30. között Magyarország tölti be az Európai Unió Tanácsának soros elnöki tisztségét. Az unió elnöksége szorgalmazza a környezettudatos közlekedési módok fejlesztését, a szolgáltatások javítását. Az elnöki tisztség betöltésének utolsó hónapjához érkezvén társaságunk is hozzá kíván járulni az esemény sikeréhez. Ezért két olyan, meglévő közösségi közlekedési lehetőségre - a villamosra és a HÉV-re - szeretnénk ráirányítani a figyelmet, amelyek megfelelnek e célkitűzéseknek.

Ebből az alkalomból két illusztris, a féléves uniós elnökséghez kapcsolódó vonalunkon a 27 uniós tagállam zászlaját és az EU-s lobogót ábrázoló matricával az oldalán közlekedik egy-egy jármű.

A 2-es villamos


rengeteg olyan helyszínt, nevezetességet érint, amelyeket az EU tagállamokból - és persze más országokból - Budapestre érkező turisták előszeretettel keresnek fel. Ezen a fő közlekedési útvonalon a Világörökség részét képező számos látnivaló lelhető fel; ráadásul a zászlókkal felmatricázott villamos önmagában is figyelemfelkeltő, látványértékkel bír.

A Gödöllői HÉV

az Örs vezér terét köti össze a soros magyar EU-elnökség magas szintű találkozóinak helyszíneit adó Gödöllővel. Itt kerül sor június 6-7-én az egyik legnagyobb szabású rendezvényre, az Ázsia-Európa Találkozó (ASEM) 10. Külügyminiszteri Értekezletére, amelyre 48 résztvevő állam delegációját várják.

A zászlókkal felmatricázott villamos és HÉV-szerelvény természetesen menetrend szerint közlekedik, így a járművek a szokásos normál díjszabással vehetőek igénybe. Bízunk benne, hogy a különleges járművek utasaink tetszését is elnyerik.