BKV.hu

Újra várja a látogatókat a Deák téri Földalatti Vasúti Múzeum

2014-09-15 13:19:23

A Deák téri Földalatti Vasúti Múzeum három hónapig zárva tartott a BKK új, Deák Ferenc téri ügyfélközpontja kivitelezési munkáinak időtartamára, azonban holnap, 2014. szeptember 16-án újra kitárja kapuit. A nyitást követő első hétvégén – a Kulturális Örökség Napjain – állandó kiállításunkkal és ingyenes belépéssel várjuk látogatóinkat a megújult fogadótérrel és a már megszokott békebeli hangulattal.

 

A Földalatti Vasúti Múzeum 1975-ben, közel negyven éve nyílt meg a Közlekedési Múzeum és a BKV együttműködésében. A kiállítási térben a látogatók egy eredeti kisföldalatti alagútszakaszba léphetnek, amely a metróépítések miatt az ötvenes években vált feleslegessé, azaz nemcsak a kiállított kocsik, makettek, iratok és fényképek, hanem maguk a Zsolnay csempékkel díszített falak is egyedülálló történelmi atmoszférát teremtenek a belváros szívében. Mintha hirtelen visszacsöppennénk a múltba a nagyvárosi forgatagból, a szerelvényeken korhű ruhába öltöztetett bábukkal „utazhatnak” együtt a látogatók.
A különleges helyszínen, az eredeti alagútszakaszban megnyitott kiállítás az európai kontinens első –1896. május 2-án átadott – földalattijának állít emléket. További érdekesség, hogy a Múzeum kialakításakor az itt látató, eredeti járműveket a födém megnyitásával, a Deák térről emelték be, hogy elfoglalják végleges helyüket.

A múzeum az elmúlt években számos érdekes, rendhagyó kiállításnak adott helyet, amelyek a sikerükre való tekintettel, nagy sajtóérdeklődést váltottak ki.

Csak néhány az elmúlt évek rendhagyó kiállításaiból:

  • Talált Tárgyak Tárháza
  • "Légy óvatos kispajtás" plakátkiállítás
  • 100 év kupák, serlegek, díjak fényében – 100 éves a BKV ELŐRE
  • FUTOUR - utazás a jövőbe
  • BKV-s amatőr művészek kiállításai
  • Formaruhák hetedhét országból

Ingyenes múzeumlátogatás a jövőhétvégén

A Földalatti Vasúti Múzeum nyitását követő hétvégén, szeptember 20-án és 21-én Kulturális Örökség Napja keretein belül, az érdeklődök  ingyen tekintheti meg a múzeumot.

Mindenkit szeretettel várunk!


A múzeum címe:
Budapest, Deák tér, aluljáró
Nyitva tartás:
Hétfő kivételével 10 és 17 óra között

Érvényes jegyáraink:

Felnőtt: 350 Ft
Diák és nyugdíjas: 280 Ft
Fotó- és videójegy: 500 Ft

 2014. szeptember 15.

BKV Zrt.