BKV.hu

Újra vár a Libegők Éjszakája – jegyek még kaphatók!

Hatalmas érdeklődés övezte az idei első Libegők Éjszakáját, így elhatároztuk: idén másodszor is csatlakozunk az országos rendezvényhez, a Libegők Éjszakájához, ami már a hetedik ilyen kezdeményezés. A szeptember 10-i eseményre a jegyek még megvásárolhatók a Deák Ferenc téri Földalatti Vasúti Múzeumban!

 

Szeptember 10-én újra várja libegőzni vágyó utasait a Zugligeti Libegő! Idén másodjára rendezik meg a Libegők Éjszakája eseményt, amelyhez – mivel a nyári Libegők Éjszakája programot élénk lelkesedés fogadta – a BKV is csatlakozik. A VII. Libegők Éjszakája rendezvényre még elővételben megválthatók a jegyek a BKV Deák Ferenc téri múzeumában. Részt venni az eseményen külön erre az alkalomra szóló 3000 forintos retúrjeggyel lesz lehetőség. Az elővételben nem eladott jegyeket a rendezvény napján, a helyszíni jegypénztárakban vásárolhatják meg az érdeklődők.

 

Szeptember 10-én, a Libegők Éjszakáján a Zugligeti Libegő 18 órától éjfélig szállítja utasait (23.30 percig lehet a völgyállomásról a hegyállomásra utazni).

 

Eljutás a Zugligeti Libegőhöz:

  • a 291-es autóbusszal a Nyugati pályaudvarról, menetrend szerint
  • az R158-as retró autóbusszal a Széll Kálmán térről (sűrített járatokkal)

 

A budapesti Libegőt 1970. augusztus 20-án adták át. A turisták körében is népszerű személyszállító drótkötélpálya mindössze 15 perc alatt felér Budapest legmagasabb pontjára, a János-hegyre. Az 1040 méter távolságon és 262 méter szintkülönbségen átívelő kábelvasút egy nyilvánosan meghirdetett névpályázaton kapta a Libegő nevet. A "libegőzés" egész évben közkedvelt program, amely egyedülálló panorámával szolgál minden kirándulni vágyónak.

 

BKV Zrt.

 

Budapest, 2022. szeptember 06.