BKV.hu

Újra itt a karácsonyi fényvillamos!

2011-12-09 16:42:54

December 9-én, pénteken ismét megjelenik a pesti korzón és a budai oldalon a csillogó díszruhába öltöztetett karácsonyi villamos: az idén a 2A vonal mellett a 61-es villamos Széll Kálmán tér és Móricz Zsigmond tér közötti szakaszán találkozhatnak vele a járókelők és utasaink.
 
Immár harmadik éve robog decemberben és január első hetében esténként a karácsonyi fényvillamos a Boráros tér és a Jászai Mari tér között. Budapest csillogó téli ékszere azonban tavaly óta már Budán is megjelenik: a normál díjszabással igénybe vehető, kívül-belül igazi karácsonyi hangulatot árasztó járat hétfőtől szerdáig a Széll Kálmán tér és a Móricz Zsigmond körtér, csütörtöktől vasárnapig pedig a Boráros tér és a Jászai Mari tér között hozza-viszi utasait.
                                                                                                                               
A nagy népszerűségnek örvendő karácsonyi fényvillamost útja során minden évben estéről estére fotósok hada kíséri. Nekik szól a különleges élményeket kínáló "Mindig péntek" program: a pénteki éjszakákon ugyanis, ahelyett, hogy a nosztalgiavillamos pihenni térne, más és más városrész villamosvonalain csavarog vállalkozó kedvű utasaival a fedélzetén. Néhány helyen persze meg-megáll, de csakis azért, hogy a résztvevők megörökíthessék a tündöklő járművet. Így a Boráros térről 20.55-kor péntekenként induló járat feltűnik majd Budafok-Kamaraerdő sínein, bejárja Kispestet és Pesterzsébetet, de elrobog Újpest-Káposztásmegyerre és Kőbányára is. A karácsonyi villamos menetrendje megtekinthető a BKV Zrt. honlapján (www.bkv.hu) és a megállók tájékoztató tábláin, míg a "Mindig péntek" program részleteiről a BKV Zrt. honlapján tájékozódhatnak az érdeklődők.
 
Minden kedves Utasunknak boldog karácsonyi ünnepeket és sikerekben gazdag új esztendőt kívánunk!

Kattintson ide a videó megtekintéséhez!