BKV.hu

Újabb útfelújítások Budapesten

2014-08-14 10:52:00

A Fővárosi Önkormányzat útfelújítási programjának részeként, a Budapesti Közlekedési Központ beruházásában, 2014 augusztusában és szeptemberében négy kerületben indulnak útfelújítások a fővárosban. A munkálatokat  az I., a III., a VIII., és a XIV. kerületben végezzük el a következő két hónapban. Kérjük az arra közlekedők és az ott lakók megértését és türelmét.     

A felújítások során az alábbi útszakaszokon kezdjük meg a munkálatokat: 

I. kerület átkötő utak  (Krisztina körút –Attila út közötti szakaszon) 

A Krisztina körút és Attila út  között összesen 220 méter hosszban, két – egy észak és egy dél felé vezető – összekötő, a forgalom elvezetésére szolgáló útszakaszt újítunk meg. 

 

III. kerület Mátyáshegyi út (Folyondár utca - Kolostor út közötti szakaszon)

A Mátyáshegyi út felújítása során a teljes pályaszerkezet-cseréjét végezzük el, ezért az építés idején a teljes útszakaszt két ütemben lezárjuk.  A munkálatok ideje alatt az arra közlekedő 165-ös autóbuszok nem érintik a Kolostor utcai megállót.

 

 

III. kerület Ezüsthegy utca (Hősök tere - Donát utca közötti szakaszon) és Donát utca (Szentháromság utca – Ezüsthegy utca közötti szakaszon) 

 

A Táncsics Mihály utca – Ezüsthegy utca kereszteződésében körforgalmú csomópont épül és az Ezüsthegy utca burkolata is megújul melynek idejére az utcát egyirányúsítjuk. Az épülő körforgalomhoz kapcsolódóan szigetes gyalogátkelőhelyeket építünk a Jendrassik György utcánál, a Templom utcánál és a  Lukács György utcánál. A Donát utcában szintén teljes szélességben indokolt a pályaszerkezet cseréje, melynek idejére az utca egyirányúsítása szükséges. Az útszakasz felújítását megelőzően Donát utca-Szentháromság utca kereszteződésében található buszforduló is megújul. A Donát utca felújítása idején az érintett 143-as, 186-os és 243-as autóbuszjáratok közül – jelentős járatsűrítéssel – csak a 143-as autóbusz közlekedik.

 

III. kerület Törökkő utca (Pomázi út - Csillaghegyi út közötti szakaszon), Csillaghegyi út (Bojtár utca - Törökkő utca közötti szakaszon), Bojtár utca (Bécsi út –Huszti út közötti szakaszon)

A Törökkő utca teljes pályaszerkezete is megújul, melynek átépítése során a szegélyeket is lecseréljük a kapubejárók szintbe helyezésével együtt. Az arra közlekedő 118-as és 918-as autóbuszok zavartalan közlekedése érdekében a munkálatok során félpályás útlezárás mellett, az utca egyirányúsítására is sor kerül, azonban a buszmegállók áthelyezése szükséges az építés során. A Törökkő utca és a Csillaghegyi út csomópontjának lezárását igénylő munkák során,  az érintett 118-as és 918-as autóbuszok terelt útvonalon közlekednek majd. 

 

A Csillaghegyi út átépítendő szakaszának teljes hosszán a leromlott állapotú burkolatokat elbontjuk, majd a jelenleginél nagyobb szélességben újraaszfaltozzuk. A megújuló útszakasz elején a már meglévő parkolóterületeket is átalakítjuk, így a bal oldalon új, párhuzamos parkolók, jobb oldalon pedig új, párhuzamos és 45°-os parkolókat alakítunk ki.

 

A Bojtár utcában nem szükséges a teljes pályaszerkezet átépítése, így a meglévő kopóréteg lemarása után kiegyenlítő réteget és aszfaltréteget építünk be. Az aszfaltozási munkák idején félpályás, szakaszos útlezárásra és jelzőőrös irányításra kell számítani. 

 

VIII. kerület Mátyás tér (Tavaszmező utca - József utca közötti szakaszon)  

A tér felújítása során a meglévő szegélyeket elbontjuk, melyek helyett új betonszegélyt építünk, valamint a régi útburkolat lemarására és újraaszfaltozására is sor kerül.

A felújítás ideje alatt az érintett szakaszon a parkolás tilos lesz, valamint az érintett Mátyás tér 2. számmal szemközt található 99-es autóbusz megállóját áthelyezzük a Mátyás tér 5/b számmal szemközt kialakítandó parkolósávba, ahol ideiglenes megállóhelyet alakítunk ki.

 

 

XIV. kerület Füredi utca (Örs vezér tere - Körvasút sor közötti szakaszon)

A Füredi utca érintett szakasza két ütemben újul meg, az első mintegy 770 méteren az Ond vezér útja csomópontjától a Szentmihályi útig a meglévő aszfaltburkolat cseréjét végezzük, majd a második szakaszban a Szentmihályi úttól a Körvasútsorig 520 méteren a teljes pályaszerkezetet újítjuk meg. Az építés folyamatos előrehaladásával az érintett 174-es autóbusz és 82-es trolibusz megállóit ideiglenesen áthelyezzük.

 

A Fővárosi Önkormányzat és a Budapesti Közlekedési Központ célja, hogy a lehetőségekhez mérten a munkavégzés idején is folyamatos legyen a forgalom. Az esetleges kellemetlenségekért ezúton kérjük az arra közlekedők és az ott lakók türelmét, egyúttal köszönjük megértésüket.

A tervezett pontosabb munkakezdési időpontokról és a felújítási munkákkal járó forgalomkorlátozásokról közleményeinkben, illetve a BKK INFO oldalán, a www.bkkinfo.hu címen adunk folyamatos tájékoztatást. A járatfigyelő funkcióra feliratkozva a felhasználó által tetszőlegesen kiválasztott járattal vagy járatokkal kapcsolatos valamennyi tudnivalót azonnal eljuttatjuk e-mailben is, hogy indulás előtt tájékozódhassanak a pillanatnyi közlekedési lehetőségekről és a tervezett változtatásokról.

Budapest, 2014. augusztus 14.