BKV.hu

Újabb környezetbarát autóbuszokat állítottunk forgalomba

2018-02-13 16:53:58

Február 12-én forgalomba álltak az első autóbuszok abból a negyven hibrid üzemű járműből, amelyeket a BKV tavaly vásárolt.  A negyven, kiemelten innovatív, és környezettudatos dízel-elektromos üzemű, szóló autóbuszból az első tíz átvételére már tavaly sor került. Ebből hat járművet – a honosítás, arculati megújítás után – a VOLVO Hungária Kft. készített fel a műszaki vizsgára, majd helyezett forgalomba. Jelenleg partnerünk végzi a szóban forgó 7705H és 7905H típusú buszok tervszerű karbantartását és javítását is.

 

A most forgalomba került járművekben 159 kW teljesítményű D5F215 típusú, EURO 5-ös környezetvédelmi besorolású dízelmotor, és 120 kW-os elektromotor van. A buszok forgalomba bocsátását utasok nélküli tesztek előzték meg, majd követően a 174-es, a 175-ös és a 197-es vonalára kerültek és első napjukat – jelentősebb műszaki probléma nélkül, a menetidőket tartva – már teljesítették is.

Havi ütemezéssel tervezzük bővíteni velük járműállományunkat, amelynek átlagéletkorát jelentősen csökkenthetik a 4-8 éves hibrid VOLVO-k. A modern, környezetbarát járművek megfelelnek a városi közlekedés XXI. századi trendjeinek, amelyek az elektromos meghajtás előretörését jelzik – főként a közösségi közlekedésben.

BKV Zrt.