BKV.hu

Újabb kábellopás történt a H6-os hév vonalán

2012-09-02 20:48:10
Vasárnap este 20 óra 17 perckor újabb kábellopást észleltek a szakemberek – ismét a H6-os hév vonalán. Ezúttal a Közvágóhíd H és Pesterzsébet-felső H megállóhelyek közötti szakaszról tűnt el a betáplálási vezeték. Az anyagi kár többmilliós.

Szeptember első vasárnapján újra kábeltolvajok okoztak kárt a hév-hálózaton: este 20 óra 17 perckor érkezett a bejelentés, miszerint a H6-os hév Közvágóhíd H és Pesterzsébet-felső H megállóhelyei között ismeretlen tettesek 220 méter hosszban levágták és ellopták a 240 mm2 átmérőjű, szigeteletlen, réz betáplálási kábelt. Az okozott kár mértéke az előzetes becslések szerint 2,2 millió Ft. Az éjszaka folyamán megkezdődött a kár helyreállítása, ezért este 22 órától az utolsó két járaton mindkét irányban a hév szerelvényei helyett csuklós autóbuszok viszik az utasokat Közvágóhíd és Pesterzsébet-felső között.

A Budapesti Közlekedési Központ és a BKV a lehetőségei szerint mindent megtesz azért, hogy a kábellopásokat megakadályozza, és minden esetben rendőrségi feljelentést is teszünk. Folyamatosan kérjük a lakosság együttműködését, hiszen a közösségi közlekedés biztonságos és folyamatos fenntartása mindannyiunk közös érdeke. Ezért ha bárkinek olyan információja van az elkövetők személyével, illetve az esetekkel kapcsolatban, ami segítheti a nyomozást, vagy ha valaki bármilyen gyanús, kábellopásra utaló jelet észlel valamelyik pályaszakaszon, azonnal hívja a rendőrség 107, illetve 112-es segélyhívó telefonszámait, de közvetlenül is jelezheti azt a BKK Ügyfélszolgálatán a +36 (1) 258-4636-os telefonszámon, illetve a bkk@bkk.hu e-mail címen.

A tolvajok kézre kerítésének érdekében Vitézy Dávid, a Budapesti Közlekedési Központ vezérigazgatója, és Bolla Tibor, a BKV vezérigazgatója 2012 augusztusában nyomravezetői díjat ajánlott fel mindazoknak, akik érdemi információkkal segítik az elkövetők elfogását: 250 ezer forintot azok számára, akik értékelhető felvilágosítással tudnak szolgálni az elkövetőket illetően, illetve 500 ezer forinttal honorálják azok segítségét, akik olyan felvásárlói helyekről adnak a büntetőeljárás során használható adatokat, amelyek az eredetükről való megbizonyosodás nélkül is átveszik a rézvezetékeket.

A Budapesti Közlekedési Központ célja, hogy a lehetőségekhez mérten a helyreállítás ideje alatt is zavartalan legyen a forgalom. Az átszállások okozta kellemetlenségek miatt ezúton kérjük és köszönjük a H6-os hév utasainak türelmét és megértését!

Budapesti Közlekedési Központ