BKV.hu

Újabb busztípus tesztje indul a fővárosban

2012-12-05 08:54:06


A Budapesti Közlekedési Központ és a BKV Zrt. decemberben egy elővárosi kivitelű VOLVO 8500-as típusú használt autóbuszt tesztel a Budaörsre közlekedő 240E jelű járat vonalán. Eddig még soha nem teszteltünk hasonló tengelyelrendezésű és méretű autóbuszt, ezért üzemeltetési szempontból hasznos adatokkal szolgálhat az egyhónapos időszak.
December 5-étől, szerdától közlekedik a használtan érkezett Volvo 8500-as tesztautóbusz.  A típust elővárosi jellegű utaselrendezésééből adódóan a 240E jelzésű autóbuszok vonalán próbálhatják ki utasaink. A jármű közel 14 méter hosszú, egészen a második ajtóig alacsonypadlós kialakítású, ahol két dupla lehajtható ülés található. Az utastéri kamerákkal ellátott autóbusz befogadóképessége 96 fő, 44 ülő- és 52 állóhellyel. Mivel korábban még nem teszteltünk hasonló tengelyelrendezésű és méretű autóbuszt, ezért a decemberi tesztidőszak üzemeltetési szempontból hasznos adatokkal szolgálhat.
 
Utasaink véleményére továbbra is számítunk, ezért kérjük, tapasztalataikat osszák meg velünk! Ügyfélszolgálatunk munkatársai várják hívásukat a 06-1-258-4636-os telefonszámon, de ha szívesebben írnának e-mailt, örömmel fogadjuk visszajelzésüket a bkk@bkk.hu e-mail címen.
 
Kérjük, hogy véleményük kialakítása során figyeljék meg az utasülések számát, elhelyezkedését, az ülések közötti folyosó méretét, a kapaszkodók mennyiségét, a kapaszkodási lehetőségeket, de fontos szempont lehet az utazás során tapasztalt komfortérzet, az utastájékoztatás minősége, valamint a jármű megjelenése, esztétikuma is.
 
A tesztautóbusz menetrendje és részletesebb műszaki paraméterei, és a róla készült fotók hamarosan elérhetők lesznek a www.bkv.hu honlapon, a Járműtesztek menüpontban.

Budapesti Közlekedési Központ
BKV Zrt.