BKV.hu

Újabb buszteszt a BKV-nál

2024-05-16 12:42:00

Magyarországi turnéjának utolsó állomásaként Budapesten lehet kipróbálni a Setra tavaly megújult MultiClass sorozatának legkisebb tagját. Társaságunknak nyílik rá lehetősége, hogy a sajnálatosan rövid, mindössze 5 napos tesztidőszak alatt (május 17. – 21.) a dél-pesti régióban üzemi körülmények között futtassa az úgynevezett maximidi kategóriába tartozó autóbuszt. Bár a tesztelésre átadandó jármű utastere inkább az elővárosi kiszolgálásra optimalizált, az alacsonyabb utasszámú viszonylatokon történő kipróbálása – ráadásul nagyrészt ünnepi időszakban – nem fog problémát okozni. Az új technika által nyújtott vezetési- és utasélményeken túl, a tesztelés alatt megszerzett tapasztalatok kiváló referenciaként tudnak szolgálni a maximidi méretkategóriájú járművek jövőbeni forgalomba állításához a dél-pesti térségben.

A Setra MultiClass S510LE típusú tesztautóbusz műszaki paraméterei közül kiemelendő a 48V-os mild hibrid rendszer, ami többek között elinduláskor és üresjáratban támogatja a dízelmotor működését, vagy a nyár közepétől az EU egész területén forgalomba helyezendő autóbuszokon már kötelező tartozékként szerelt keréknyomás-ellenőrző rendszer, és a 360°-os képet adó kamerarendszer.

A mézarany színű próbajármű május 17-én, pénteken délután a 183-as vonalon fog közlekedni. 18-án (szombaton), 19-én (vasárnap) és 20-án (Pünkösd hétfőn) a 185-ös és a 217-es vonalakon, 21-én kedden pedig a 117-es és 185-ös viszonylatokon tűnik fel majd az autóbusz, jellemzően napközben. A részletesebb menetrend alább olvasható, de az autóbusz indulási időpontjai a BudapestGO alkalmazásban is láthatók lesznek, valamint a közterületi Futár kijelzőkön is megjelennek.

A tesztautóbuszon az utazás díjmentes, de kérjük, hogy a fel- és leszállásnál az érintett viszonylatokon érvényben lévő elsőajtós felszállási rendet tartsák be.

A jármű teszt jellege miatt a Budapesten megszokottaktól eltérő kialakítások előfordulhatnak (pl. leszállásjelzés, indításjelzés, utastájékoztatás, merőben eltérő színvilág).

 

 


Csatolt dokumentumok: