BKV.hu

Új éjszakai buszjáratot indít Solymárra a BKK

2012-04-27 12:27:30

A közelmúltban hosszú évek vitatott helyzetét rendezve megállapodott a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) Solymár vezetésével az agglomerációs buszközlekedés finanszírozásáról. E megállapodás keretében rendeztük a települést érintő buszjáratok sorsát és májustól továbbra is járnak a BKV járművei a településre. A megállapodás értelmében pedig május 1-jétől új éjszakai járat is közlekedik Solymárra, 964-es jelzéssel.
Március végén megállapodott a BKK és Solymár vezetése arról, hogy a Budapest mellett a község is hozzájárul a településre történő buszközlekedés finanszírozásához. Így továbbra is járnak majd buszok Solymárra, sőt, május 1-jétől (az április 30-áról május 1-jére virradó éjszakától) új éjszakai járatot is indít a BKK.


Az új éjszakai járat, a 964-es útvonala és megállóhelyei teljes mértékben megegyezik a nappal Hűvösvölgy és Solymár között közlekedő 164-es autóbuszéval. Hűvösvölgyből 1:04-kor és 3:04-kor, míg Solymár, PEMŰ végállomásról 0:14-kor és 2:07-kor indul majd egy-egy autóbusz. Emellett 4:14-kor is indul 964-es jelzésű autóbusz Solymár, PEMŰ végállomásról Solymár, Templom térig, ahonnan a jármű 64-es jelzéssel tovább közlekedik Hűvösvölgyig.

Az új járat Hűvösvölgyben mindenkor csatlakozik a Belváros és a Széll Kálmán tér felől érkező 956-os jelzésű éjszakai autóbuszhoz.

Május 1-jétől a nappali járatok közlekedésében is pozitív változások jönnek. A szolgáltatás fejlesztése érdekében, a pesthidegkúti és a solymári utasok jobb kiszolgálását célozva a nappali 64-es és 164-es autóbuszjáratra két alacsonypadlós autóbuszt is beosztunk. Amellett, hogy korszerű, kényelmes, alacsonypadlós autóbuszokat állítunk forgalomba, két régi Ikarus-buszt is kiváltanak az alacsonypadlós járművek.

A BKK célja, hogy a fővárosban és a környező településen a tömegközlekedést rendezett finanszírozás mellett magas színvonalon működtesse az utasok lehető legnagyobb megelégedésére.

Budapesti Közlekedési Központ