BKV.hu

Új buszok, tisztább levegő – tovább fiatalodik a BKV buszflottája

2021-03-19 11:58:07

A nehéz és mindenki számára megterhelő időszakban is folytatjuk buszflottánk fiatalítását, így a mai napon további szóló Mercedes-Benz Conecto Next Generation autóbuszokat állítottunk forgalomba. Az új generációs utaskomforti felszereltségek mellett, új, vírusgátló funkcióval rendelkező, aktív szűrőkkel ellátott klímarendszerrel óvjuk utasaink egészségét és lépünk fel a koronavírus-járvány terjedése ellen.

Március 19-én újabb 14 darab szóló Mercedes-Benz Conecto Next Generation autóbusszal bővült a BKV buszflottája. Az Óbuda Divízióban – a vírusvédelmi szabályok maximális betartása mellett – megtartott ünnepélyes online átadás újabb fejezete annak a törekvésünknek, amelynek célja a fenntartható működtetés, a mindenkit megillető tisztább levegő és egy élhetőbb Budapest megteremtése. A BKV ezúttal 15 db új autóbuszt vásárolt, egy busz még úton van, hogy a többihez hasonlóan forgalomba álljon a főváros útjain.

Ezt a célkitűzésünket egészítettük és bővítettük ki a koronavírus-járvány elleni fellépéssel is. Társaságunk – a tulajdonos Fővárosi Önkormányzattal karöltve – a lehetőségekhez mérten minden olyan intézkedést mérlegel és bevezet, ami gátat szabhat a minket sújtó pandémiának. Új buszbeszerzésünkre is igaz ez, hiszen buszflottánk legújabb tagjainak klímarendszerét olyan új, vírusgátló funkcióval rendelkező, aktív szűrőkkel látták el, ami óvja utasainkat a megfertőződéstől.

Az átadáson Bolla Tibor, a BKV vezérigazgatója hangsúlyozta, hogy beszerzését a BKV saját forrásból finanszírozta: „Ez szinte jelkép számunkra. A járvány okozta szűkös gazdasági lehetőségek között is a megfontolt, de biztos építkezés és működés szimbólumai ezek a járművek. És egyben szimbólumai annak is, hogy mindent megteszünk a vírus elleni védekezés érdekében.

Az autóbuszokat jelképesen Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere adta át, aki beszédében kitért arra, hogy „ahhoz, hogy Budapest tömegközlekedése a globális kihívások mellett is fenntartható legyen és egyre többeknek kínáljon alternatívát az autózással szemben, minden kedvezőtlen körülmény ellenére mihamarabb meg kell újítani. A főváros számára ezekben a nehéz időkben is kulcskérdés a közösségi közlekedés fenntartása, zavartalan működtetése, de kulcskérdés az elöregedett járműpark cseréje is. A hamarosan forgalomba álló 15 darab Mercedes-Benz Conecto Next Generation autóbusz beszerzését a BKV saját forrásból finanszírozta. Ez különösen nagy teljesítmény ezekben a járvány- és a kormányzati megszorításokkal terhelt időkben. A főváros közlekedése még számos olyan fejlesztési kihívás előtt áll, amelyek elengedhetetlenek egy zöld Budapest megteremtésében. Minden intézkedésünkkel a budapestiek érdekeit kell első helyre tennünk. A főváros lakói megérdemlik, hogy végre egyre javuló színvonalú, környezet- és utasbarát közösségi közlekedést használhassanak.”

A buszok lehívása az Inter Traction Electrics Kft.-vel kötött 20 darab + 400 %-os opciós mennyiséget tartalmazó új szóló autóbuszok beszerzésére vonatkozó adásvételi szerződésből történt. Legújabb járműveink közül 5 darab a Trolibusz Divízióban, 10 darab pedig a Dél-Pest Divízióban fogja segíteni a XXI. századi közösségi közlekedés lebonyolítását. A jól ismert típusok üzemeltetési tapasztalatai kifejezetten kedvezők, így minden feltétel adott, hogy utasainknak európai szintű szolgáltatást biztosítsunk.

Az átadásról készült élő közvetítést itt nézhetik vissza.

BKV Zrt.
2021. 03. 19.

#vigyázunkegymásra
#vigyázzunkegymásra