BKV.hu

Új tárlattal és ajándékkal várja a látogatókat a Múzeumok Éjszakáján a BKV Földalatti Vasúti Múzeuma

2023-06-21 10:31:00

A Múzeumok Éjszakáján nyílik meg a Földalatti Vasúti Múzeum új kiállítása, amely a 150 éves Budapest közlekedéstörténetét mutatja be. Aki a Deák téri intézményben veszi meg a Múzeumok Éjszakájára érvényes karszalagot, ajándékot is kap a belépő mellé.

Június 24-én, a Múzeumok Éjszakáján éjfélig várja a látogatókat a BKV Földalatti Vasúti Múzeuma. A belépő már kapható, előzetesen is megvehető. Az első száz karszalagot vásárló BKV-s nyakpántot kap ajándékba a jegy mellé. A karszalaggal a Múzeumok Éjszakája programhoz csatlakozott valamennyi budapesti múzeum és kulturális intézmény látogatható június 24-én éjszaka.

A Deák téri Földalatti Vasúti Múzeum új tárlata a 150 éves Budapest közlekedéstörténetét mutatja be. Aki megnézi a gyűjteményt, egyebek mellett megtudhatja, hogy mióta működik a fogaskerekű vasút, mikor állt munkába az első női kalauz, mikor vezették be a térképes átszállójegyeket, mikor kezdődött az M2 metró építése, mikor jelentek meg a Combinok a 4-es 6-os viszonylaton vagy mikor álltak forgalomba az első hibrid üzemű autóbuszok. Az időszaki kiállításon a látogatók találkozhatnak az egyesített főváros közlekedésének kialakulását és hőskorát bemutató anyaggal is, amelyből májusban az M2 vonalon közlekedő, 510-514 kocsikból álló metrószerelvényen már ízelítőt kaphattak.

Továbbra is látogatható a múzeum állandó kiállítása is, amelyet egy igazán autentikus környezetben, egy régi alagútszakaszban alakították ki. A muzeális járművek mellett a látogatók tárgyi emlékek, eredeti dokumentumok, tervrajzok, térképek, fotók és modellek segítségével ismerhetik meg az 1896 óta működő MillFAV, vagyis a kisföldalatti történetét.

A Földalatti Vasúti Múzeum címe: Budapest, Deák tér, aluljáró

Nyitva: hétfő kivételével 10 és 17 óra között

További információk a múzeumról: Földalatti Vasúti Múzeum - Budapest (bkv.hu)

BKV Zrt.


2023.06.21.