BKV.hu

Tüntetés helyett közös munka

2012-01-26 15:27:42

 

A BKV vezetése megérti a munkavállalók elégedetlenségét és kétségbeesését, de azt várja, hogy a munkavállalók is értsék meg a BKV helyzetét. A BKV szakszervezetei által február 7-ére bejelentett tüntetéssel nem oldódnak meg a problémák, pedig közös érdekünk, hogy erőinket most a szolgáltatás ellátására összpontosítsuk.

A BKV részére a tulajdonos Főváros által nyújtott tagi kölcsönnel, illetve támogatással májusig biztosított társaságunk működése. Amíg nem ismert a BKV ennél távolabbi jövője, feleslegesnek, ezért átgondolatlan lépésnek tartjuk a szakszervezetek által február 7-ére bejelentett tüntetést.

Az érdekképviseletek álláspontunk szerint olyan határokat kívánnak feszegetni, amelyeket jelenleg még sem mi, de ők maguk sem ismernek. Az, hogy a kollektív szerződésbe milyen juttatásokat foglalunk bele, csak másodrészben függ a munkaadó szándékától; jórészt azon múlik, mennyi pénzzel gazdálkodhatunk az idei évben.

Átgondolatlannak tartjuk a takarékossági intézkedések számonkérését, amelyek valóban okoznak kényelmetlenségeket, de az a céljuk, hogy a BKV minél tovább fizetőképes legyen. Ez pedig a szakszervezetek és minden munkavállaló érdeke is.

Mindezek tükrében kérjük a szakszervezeti vezetőket, hogy a február 7-ére bejelentett tüntetésüket fújják le. Kérjük, hogy ne a BKV vezetése ellen hangolják a munkavállalókat, ehelyett közös erővel, együtt tegyünk meg mindent azért, hogy legyen értelme a "BKV távoli jövőjéről" beszélni. Tüntetés helyett folytassuk a tárgyalásokat. A jövő hét folyamán a munkavállalókat közvetlenül tájékoztatja a menedzsment.