BKV.hu

Töltsék a gyermeknapot a BKV-val

2021-05-29 10:09:00

Május utolsó vasárnapja a gyerekeké. És mi lehetne a legjobb ajándék, mint a velük töltött értékes, tartalmas és szórakoztató idő? Ehhez pedig tökéletes helyszíneket és programokat találhatnak a BKV-nál.  

Akár szabadtéri, akár beltéri programot terveznek, a BKV mindenképpen jó választás, hiszen újra megnyitottak múzeumaink, különleges járműveink vasárnap is várják utasainkat, és BKV-val Budapest számos csodálatos kirándulóhelye is elérhető.

 

Földalatti Vasúti Múzeum

A belváros szívében található a BKV Deák téri Földalatti Vasúti Múzeuma, ahol állandó kiállításunkon autentikus helyszínen ismerhetik meg látogatóink az idén 125 éves Millenniumi Földalatti Vasút eredeti kocsijait. A metró aluljárójából nyíló, 1975. óta működő múzeum a világ első földalatti villamosvonalának, az 1896. május 2-án átadott MillFAV-nak állít emléket. Korabeli járművekkel, relikviákkal, a maga idején igazi kuriózumnak számító földalatti közlekedés érdekességeit bemutató tablókkal várjuk az érdeklődőket. Földalatti Vasúti Múzeum - Budapest (bkv.hu)

 

Városi Tömegközlekedési Múzeum

A különleges ipartörténeti gyűjteményt bemutató, jövőre már 30 éves múzeumot 1992-ben nyitottuk meg az 1914-ben épült HÉV-kocsiszínben. Most, az újranyitást követően, megújult kiállítással várjuk a közösségi közlekedés szerelmeseit. Városi Tömegközlekedési Múzeum - Szentendre (bkv.hu)

 

Kiránduló és sétáló helyszínek    

Zugligeti Libegő – Budapest egyik legszebb panorámáját kétségkívül a Zugligeti Libegő székeiből lehet látni. Az 1970. augusztus 20-án átadott libegő a BKV egyik legnépszerűbb járata, ha kirándulásról van szó. Völgyállomása Zugligetben, a 291-es autóbusz végállomásánál található, hegy-állomása pedig a János hegyet a Normafával összekötő Hármaskút-tetőn helyezkedik el. A Normafáig a Széll Kálmán térről induló 21 és 21A jelzésű autóbuszokkal lehet eljutni, a Normafától 20-30 perces kellemes erdei út vezet a Libegő felső-állomásához. Szép idő esetén az egyik legjobb időtöltés a családdal. Zugligeti Libegő (bkv.hu)

Budavári Sikló –Ha csupán egy városi sétát szeretnének tenni és a budai várnegyed érdekességeit mutatnák meg gyermekeiknek, ne hagyják ki a Budavári Siklót. Páratlan kilátást nyújt a pesti oldalra a több mint 150 éves, ma is gyönyörű közlekedési eszközünk.  A Sikló völgyállomása a Clark Ádám téren, a Lánchíd budai hídfőjénél, az Alagút mellett található, hegyállomása pedig a Szent György téren, a Budavári Palota és az Elnöki palota között helyezkedik el. A Clark Ádám tér a 16-os és 105-ös jelzésű autóbuszokkal, valamint a 19-es és 41-es villamosokkal közelíthető meg. A felső állomása a 16-os, 16A és 116-os autóbuszokkal érhető el. Budavári Sikló (bkv.hu)

Kirándulóhelyek –Számos kirándulóhely érhető el a BKV járataival. Akár a 218-as autóbusszal megközelíthető Teve-szikla – Nagy-Kevély útvonalat, akár a 21-es járatokkal elérhető budai kilátókat keresik fel vagy éppen 11-es busszal érik el a Kecske-hegyi séta útvonalát, biztosan élménydús gyermeknapot szerezhetnek az egész családnak.        

Ez a nap szóljon a gyerekekről és töltsék a BKV-val!

BKV Zrt.