BKV.hu

Több fővárosi járat útvonala változik május 13-án délelőtt futóverseny miatt

2018-05-11 13:23:54

2018. május 13-án (vasárnap) 10 és 12 óra között a Margit híd szélső forgalmi sávjának, illetve a pesti rakpartok Lánchíd és Margit híd közötti szakaszának lezárásával rendezik meg a 14 év – 14 km futóversenyt. A lezárások miatt változik az érintett járatok – a 2-es, a 19-es, a 41-es villamos, valamint a 9-es, a 15-ös, a 26-os, a 109-es, a 115-ös és a 226-os autóbusz – közlekedése.

Közúti közlekedési korlátozások

A futóverseny miatt 10 és 12 óra között lezárják a forgalom elől a Zoltán utca–Nádor utca–Steindl Imre utca–Akadémia utca–Zoltán utca–Széchenyi felső rakpart–Kossuth tér–Id. Antall József rakpart–Jászai Mari tér–Margit híd (szélső forgalmi sáv)–Árpád fejedelem útja (szélső forgalmi sáv)–Bem felső rakpart (szélső forgalmi sáv)–Margit híd (szélső forgalmi sáv)–Jászai Mari tér–Széchenyi felső rakpart–Id. Antal József rakpart–Kossuth Lajos tér–Garibaldi utca–Nádor utca–Szabadság tér útvonalat.

 

Közösségi közlekedési változások

Várhatóan 8 és 12 óra között a 15-ös és 115-ös busz a Boráros tér H felé a Nádor utca helyett a Bajcsy-Zsilinszky úton halad, ezért nem érinti a Széchenyi utca és a Zrínyi utca megállóhelyét. A terelt vonalszakaszon a 15-ös és a 115-ös buszra a 9-es busz Báthory utca / Bajcsy-Zsilinszky út, Arany János utca M és Szent István Bazilika megállójában, majd a 16-os busz Hild tér megállójában lehet felszállni.

Várhatóan 9:40 és 12 óra között a 2-es villamos rövidített útvonalon, a Közvágóhíd H végállomás és a Kossuth Lajos tér (Széchenyi rakpart) megállóhely között közlekedik, ezért nem érinti a Jászai Mari tér és a Kossuth Lajos tér M közötti megállókat.

Várhatóan 10 óra és 11:40 között
·         a 19-es villamos rövidített útvonalon, Kelenföld vasútállomás M és a Batthyány tér M+H megállóhely között közlekedik, ezért nem érinti a Bem József tér és a Bécsi út / Vörösvári út közötti megállókat.
·         a 41-es villamos a Bem rakpart helyett a Krisztina körút–Margit körút útvonalon közlekedik, ezért nem érinti a Rudas Gyógyfürdő és a Margit híd, budai hídfő H közötti megállókat. A villamosra a Döbrentei tér és a Déli pályaudvar M között az 56A, a Széll Kálmán tér M és a Margit híd, budai hídfő H között a 17-es villamos megállóiban lehet felszállni.
·         a 9-es busz Óbuda felé ideiglenesen nem áll meg a Margit híd, budai hídfő H megállóhelyen. Kőbánya felé az Üstökös utca–Török utca útvonalon hajt fel a Margit hídra, ezért nem érinti a Margit híd, budai hídfő H megállót. A buszra az Árpád fejedelem útján az Üstökös utca kereszteződése előtt, valamint a 4-es és a 6-os villamos Margit híd, budai hídfő H megállójában lehet felszállni.  
·         a Batthyány tér M+H irányú 109-es busz Margit híd, budai hídfő H megállóját 200 méterrel hátrébb, az Árpád fejedelem útján az Üstökös utca kereszteződése elé helyezik át.
·         a 26-os busz rövidített útvonalon, az Árpád híd M és Margitsziget, Centenáriumi emlékmű között közlekedik; a Nyugati pályaudvar M és a Margitsziget / Margit híd közötti megállókat nem érinti.
·         a 226-os busz módosított útvonalon, az Óbudai-sziget és az Árpád híd M között közlekedik.
o   Az Árpád híd M felé tartó busz betér a Margitszigetre, ahol a Margitsziget, Centenáriumi emlékműnél fordul vissza; a Nyugati pályaudvar M és a Margitsziget / Margit híd közötti megállókat nem érinti. A buszra a Margitsziget és az Árpád híd M között a 34-es busz megállóiban lehet felszállni.
o   Az Óbudai-sziget felé tartó busz a Margitszigetre nem tér be, az Árpád híd metróállomástól indulva a Róbert Károly körút–Árpád híd útvonalon éri el menetrend szerint útvonalát; a Nyugati pályaudvar M és a Zenélőkút közötti megállókat nem érinti. A buszra a 26-os busz Árpád híd M végállomásán, valamint az Árpád híd M és a Népfürdő utca / Árpád híd megállóhelyén lehet felszállni.

 

Közlekedési változásokról percről percre – mobilalkalmazáson és webes utazástervezőn is!

A BKK mind a közösségi közlekedési változásokról és a kedvencnek jelölt járatokról, mind a közúti fennakadásokról folyamatosan frissülő információkat nyújt a honlapján, vagy okostelefonokra letölthető mobilalkalmazáson keresztül. A közösségi közlekedési változásokról személyre szabott információk érhetők el a BKK Info oldalán, a www.bkkinfo.hu címen, vagy a BKK Info mobilalkalmazásban. A járatfigyelő funkcióra feliratkozók a tetszőlegesen kiválasztott járatokról az összes információt azonnal megkapják akár e-mailen is. A Budapesti Közlekedési Központ webes, illetve iOS, Android és Windows mobilfelületen is elérhető utazástervezőjével pedig a FUTÁR valós idejű adatai alapján tervezheti meg utazását a BKK honlapján, a futar.bkk.hu címen, vagy FUTÁR mobilalkalmazás segítségével, amely a járatok valós helyzetének térképes nyomon követésére is alkalmas. Indulás előtt érdemes tájékozódni a pillanatnyi közlekedési lehetőségekről és a tervezett változtatásokról is. A kozut.bkkinfo.hu oldalon valós idejű közúti közlekedési információk érhetőek el. A fővárosban közlekedő autósok interaktív online térkép segítségével tájékozódhatnak arról, hogy hol milyen fennakadásokra kell számítaniuk. Az előre tervezett forgalomkorlátozások már napokkal az életbe lépésük előtt elérhetők a webes felületen.


Budapesti Közlekedési Központ