BKV.hu

Téves információk jelentek meg a BKV éves beszámolóiról

2010-06-03 11:50:47

 

Tisztelt Korányi G. Tamás Főszerkesztő úr!

Döbbenettel olvastuk a Napi Gazdaság mai számában F. Szabó Emese írását, az - egyebek mellett - tájékoztatásunk alapján írt, " Felfüggeszthetik a BKV adószámát " című cikket. Az újságíró hölgy keddi kérdéseire készséggel, 24 órán belül válaszoltunk, ő azonban, olybá tűnik, mégsem az alapján, de legalábbis válaszunkat félreértve írta meg a cikket. A 2008-as beszámolóról pedig egyáltalán nem kérdezett bennünket.

Lapjuktól korábbi tapasztalatainkra hagyatkozva nagyobb szakmaiságot vártunk, a megjelent cikk ráadásul igen nagy kárt okozott társaságunknak; nemcsak etikailag kifogásolható ugyanis az írás, de - mint azt bizonyára Ön is tudja - a Fővárosi Közgyűlés is ma foglalkozik a BKV 2009. évi mérlegével. Érthető tehát, hogy a cikkben tényként leírt téves információk, hamis adatok felesleges indulatokat kelthetnek, alaptalan pletykákat indíthatnak el a Közgyűlésben.

Az esetleges - közgyűlésben résztvevők, vagy éppen a sajtó részéről érkező -, az újságcikk miatti heves reakciókat elkerülendő adjuk ki csatolt közleményünket, amelyet Önöknek egyúttal helyreigazításként továbbítunk. A Napi Gazdaság és társaságunk közötti korábbi korrekt viszonyt fenntartandó, kérjük - korrigálásukkal egyetemben - jelentessék azt meg honlapjukon még a mai napon, és tegyék ezt meg a Napi holnapi, nyomtatott számának címlapján is.

Üdvözlettel:

Székelyné Pásztor Erzsébet
kommunikációs igazgató
BKV Zrt.