BKV.hu

Szurkoljon villamoson a magyar csapatnak!

2012-07-26 13:45:10
A Budapesti Közlekedési Központ és a BKV is örömmel csatlakozott ahhoz a kezdeményezéshez, melynek keretében holnaptól - a londoni ötkarikás játékok idejére - útjára indul a Magyar Olimpiai Csapat Szurkolói Villamosa. A magyar csapat arculati elemeit magán viselő, trikolor hannoveri jármű ma mutatkozott be a Deák téren. Az eseményen Fábián László olimpiai bajnok öttusázó és dr. Nébald György olimpiai bajnok kardvívó, illetve a szervezők és támogatók mellett részt vett Vitézy Dávid, a BKK vezérigazgatója is.
 
A szervezett ingyenes szurkolói klubok közel 16 éve érhetőek el a nagyközönség számára. A Teamforce sportmarketing ügynökség idén arra gondolt, hogy a Magyar Olimpiai Bizottság támogatásával egy különleges, mozgó olimpiai klubot hoz létre. Az ötlet megvalósításához a BKK és a BKV egy 27 méter hosszú, TW 6000 típusú "hannoveri" villamost biztosított, ami 2012. július 27-én, péntektől kezdődően az ötkarikás játékok 16 napja alatt hétköznapokon és hétvégéken az 1-es, a 3-as és a 61-es villamosok vonalán, menetrend szerinti járatként közlekedik majd.
 
A szervezők legfontosabb célja az volt, hogy közelebb hozzák, elérhetőbbé tegyék a magyar emberek számára a sport közösségi élményét - idén olyan helyszínen, ahol folyamatosan sok ember fordul meg, és a lehető legtöbb korosztály képviselteti magát. A villamoson található két LCD televízió jóvoltából az utasok egy percre sem maradnak majd le a londoni játékokról, ráadásul az MTV adása alatt moderátor segítségével szurkolhat majd mindenki a magyar csapatnak. Ezen túlmenően a villamoson megtekinthető tablón az idén 100 éves BKV Előre SC olimpikonjaira emlékezünk, akik természetesen nemcsak a BKV-nak, de egész Magyarországnak is dicsőséget szereztek.
 
A BKK honlapján, illetve Facebook oldalán külön Szurkolói Kvízt is indít, melynek keretében augusztus 12-éig folyamatosan kérdéseket teszünk majd fel a régmúltból és a közelmúltból. A kvízjáték kérdéseire helyesen válaszolók BKK-s ajándékcsomagokat és szurkolói relikviákat nyerhetnek.
 
Számunkra is kiemelten fontos, hogy a közösség erejével, közös szurkolással támogassuk olimpikonjainkat és lehetőségeinkhez mérten - a társadalmi felelősségvállalás megnyilvánulásaként - részt vállaljunk minden olyan esemény szervezésében, amelyek az összefogást hirdetik, vagy egyszerűen csak jobbá, élhetőbbé teszik a városi életet.
 
Budapesti Közlekedési Központ
BKV Zrt.