BKV.hu

Szombaton nyit 30 éves szentendrei közlekedési múzeumunk

2023-03-30 09:15:00

Az időszakos nyitva tartással, tavasztól őszig működő Városi Tömegközlekedési Múzeum fennállásának jubileumát tavaly olyan fejlesztésekkel ünnepeltük, amelyek az idei szezonban is megörvendeztethetik látogatóit. A BKV múltját megörökítő új vizuális és információs anyag mellett egy új villamosszimulátor is bekerült a BKV-múzeumba. Belépés továbbra is egy vonaljegy áráért – április 1-től!

 

Kiállításunk az idén 150 éves Budapest közösségi közlekedésének történetén kalauzolja végig a látogatókat – a kezdetektől egészen napjainkig. A főváros arculatát a hetvenes-nyolcvanas években meghatározó BKV-s Ikarusokon, Ganz-villamosokon kívül olyan különleges közlekedési eszközök múltjába is bepillantást engedünk, mint a Sikló vagy a Libegő. Az metrófelújítás apropóján látogatóinknak érdekes lehet megismerni a fél évszázados metróközlekedés múltját is. A megújult kiállítás képi világát és információgazdagságát természetesen továbbra is a nosztalgiát ébresztő századfordulós, békebeli villamosok és egyéb patinás közlekedési eszközök egészítik ki, amelyeket az ipari műemléknek számító, 1914-ben épült BHÉV-kocsiszínben állítottunk ki. Muzeális gyűjteményünk udvari, szabadtéri sinein megtalálhatóak a BHÉV egykori járművei is, vagy éppen más, olyan unikumnak számító ipartörténeti emlék, mint a Ganz-Hunslet metrószerelvény motorkocsijának prototípusa, a pécsi pótkocsiból épített sínhálózatmérő, vagy a Mukiból épített síncsiszoló.

 

A múzeum címe: Szentendre, Dózsa György út 3. (közvetlenül a HÉV végállomás és a Volán pályaudvar mellett).

Nyitva április 1-től október 31-ig, hétfő kivételével minden nap 10 és 17 óra között.

Érvényes jegyáraink:

 1. Felnőtt: 350 Ft
 2. Diák és nyugdíjas: 280 Ft
 3. Fotó- és videójegy: 500 Ft

Sok közlekedésrajongó jár vissza évről-évre szentendrei múzeumunkba. Ha még nem volt nálunk, ide kattintva tehet egy virtuális túrát!

További információk a múzeumról ide kattintva érhetők el.

 

Ha érdekli a budapesti közösségi közlekedés jelene is, kövessen minket az alábbi platformokon:

 1. Honlap: https://www.bkv.hu/
 2. Facebook: https://www.facebook.com/bkvzrt1/
 3. Facebook karrier: https://www.facebook.com/tegedisvarunkacsapatunkba/
 4. Facebook-csoport: https://www.facebook.com/groups/BKVszeretemcsinalni/
 5. Instagram: https://www.instagram.com/bkvzrt_official/
 6. LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/81885290
 7. YouTube: https://www.youtube.com/@BKVZrt_official
 8. TikTok: https://www.tiktok.com/@bkvzrt_official

A cikk galériája