BKV.hu

Szombaton gyereknap a BKV óbudai autóbusz-telephelyén

2024-05-23 15:23:00

Május 25-én gyereknapi rendezvénnyel folytatódik a BKV járműtelephelyeinek nyílt nap sorozata. Az Óbudai Divízió a kicsik mellett a közösségi közlekedés minden rajongójának érdekes programokat kínál. Különleges Ikarus-buszokat lehet megnézni, köztük a tavaly felújított 211-est. Ismét lesz lehetőség az autóbusz-vezetés kipróbálására, és az érdeklődők azt is megtudhatják, hogyan működik a buszdiagnosztikai szoftver vagy a fókuszpont-követő szemkamera. A belépés ingyenes, de a tesztvezetésre előzetesen regisztrálni kell.

Gyereknapi programokkal várja a BKV a családokat az óbudai buszgarázsban szombaton. A kicsik a duplacsuklós játszóbusz mellett makettkiállításon és gyermeksátorban is szórakozhatnak, ahol különféle gyermekfoglalkoztatók közül választhatnak, és arcfestést is kérhetnek. A szerelőcsarnok is szabadon bejárható lesz számukra – természetesen szülői kísérettel –, ezúttal előzetes regisztráció sem szükséges hozzá. A nagyobbak fotózkodhatnak a selfie pontnál, vagy megnézhetik a retróautó-kiállítást.

A nyílt napon több szakmai bemutatót is tartanak. Az érdeklődők megtudhatják, hogyan monitorozzák az autóbuszok műszaki paramétereit, illetve, hogyan működik a buszdiagnosztikai szoftver vagy a fókuszpont-követő szemkamera. A KRESZ pályán a közlekedésbiztonságra és a holttérfigyelésre hívják fel a figyelmet. Bemutatkoznak a BKV sportszakosztályai is, a lőbuszban pedig bárki tesztelheti, hogyan tud célozni. A látogatók – előzetes időpontfoglalással – kipróbálhatják, hogy menne nekik az autóbusz-vezetés.

A tesztvezetésre a BKV weboldalán lehet regisztrálni: https://www.bkv.hu/hu/esemeny/tesztvezetes_obuda_3579

Az óbudai buszgarázs több, mint fél évszázados múltra tekint vissza. Az évtizedekig egyeduralkodó, hazai gyártású Ikarusok „nyugdíjazása” után ma már a Mercedes különböző típusai indulnak innen szolgálatba, az Ikarusok egy-egy példánya pedig nosztalgia járműként üzemel tovább. Ezekkel a különleges járművekkel is lehet találkozni az óbudai nyílt napon. A közlekedésbarátok közelről megnézhetik és lefényképezhetik az Ikarus 60-ast és a törető Ikarus 260-as trolibuszokat, valamint az Ikarus 66-ost, az Ikarus 412-est és az Ikarus 521-es két verzióját is, de a reptéri csuklós Ikarus 280-assal is találkozhatnak. A kiállított járművek között lesz a BKV különleges gumikerekű állományának tavaly elkészült darabja, a gyönyörűen felújított Ikarus 211-es és a duplacsuklós Ikarus 280-as, valamint a társaság több segélykocsija is.

Helyszín: BKV Óbudai Autóbuszgarázs – 1037 Budapest, Pomázi út 15.

Időpont: 2024. 05. 25. 10:00 – 16:00 (belépés 15.30-ig)

A helyszín megközelíthető a 118-as, a 160-as és a 218-as autóbuszokkal, valamint az óbudai autóbuszgarázshoz a Bécsi út/Vörösvári út végállomásról induló a K1 különjárattal, amely egy Ikarus 280-as autóbusz lesz. A különjárat 10:00-tól félóránként indul a helyszínre. Visszafelé pedig 10.20-tól, szintén félóránként közlekedik. A normál díjszabással igénybe vehető K1 busz menetrendje megtalálható a BKK weboldalán.

A BKV a programváltozás jogát fenntartja.

 

BKV Zrt.

2024. május 23.