BKV.hu

Szívügyünk a természet – megnyitott a Zöldülő BKV kiállítás!

A BKV elérni kívánt céljai között régóta szerepel egy olyan hosszútávon fenntartható közösségi közlekedés kialakítása, amely a természetnek, ezáltal pedig a lakosságnak is egyaránt kedvező. A téma fontosságát érzékelteti a vállalat Zöldülő BKV címmel, március 24-én nyílt kiállítása, amely a BKV legjelentősebb környezettudatos fejlesztéseit, beruházásait mutatja be.

A BKV hosszú ideje törekszik arra, hogy mint felelős nagyvállalat a lehető legkisebb ökológiai lábnyom mellett végezze mindennapi tevékenységét. Ez kis lépésekben ugyan, de folyamatosan megvalósul, többek között a járműpark megújításával, fejlesztésével. A fővárosban közlekedő kötöttpályás járművek és sűrített földgáz (CNG) üzemű, környezetbarát autóbuszok egyaránt hozzájárulnak a természetvédelemhez és a társaság gazdaságosabb működéséhez. Arról sem szabad megfeledkezni, hogy az utasok számára nem feltétlen érzékelhető, háttérben folyó munkákat is igyekszünk „zöldebbé” varázsolni.

A kiállítást Karácsony Gergely főpolgármester és Bolla Tibor, a BKV vezérigazgatója nyitotta meg.

 A jelenlegi kiállítás érdekessége, hogy nem a múltra, hanem a jelenre, sőt a jövőre irányítja a figyelmünket. A fenntarthatóság, az energiaforrások kizöldítése olyan célok, amelyek elérésért – a rendelkezésre álló eszközeinkkel, illetve a lehetőségeinkhez mérten – mi is küzdünk a BKV-nál – mondta Bolla Tibor, aki hozzátette: - A startpozíciónk szerencsére meglehetősen jó, hiszen a budapesti közösségi közlekedés legnagyobb szolgáltatójaként eleve kódolva van a tevékenységünkbe a hatékony energiafelhasználás és a környezetvédelem.

Karácsony Gergely főpolgármester kifejtette: „A BKV most itt Budapest legjelentősebb környezettudatos fejlesztéseit, beruházásait mutatja be. A kiállítás jól szemlélteti, hogy az építészeten és a természeti adottságokon túl a várost ezer és ezer ponton átszelő közlekedési hálózat is a városi arculat egyik meghatározó eleme. Az utasok számára a leginkább látható terület a járművek megújítása, ám zárt kapuk mögött, a „backstage”-ben is számos környezettudatos fejlesztés zajlik. A BKV műhelyeiben is gyakori a fűtés- és világításkorszerűsítés, a nyílászárók cseréje, a napelemek és napkollektorok telepítése.”

A Zöldülő BKV kiállításon az érdeklődők megismerhetik a vállalat eddigi környezettudatos tevékenységét, illetve olyan természetközeli helyszíneket és útvonalakat is bemutatunk, amik könnyedén megközelíthetőek a BKV valamely járatával.

A kiállítás a Deák Ferenc téri Földalatti Vasúti Múzeumban, március 24-től bárki számára látogatható.

 

Keresse a BKV-t:

Honlap: https://www.bkv.hu/

Facebook: https://www.facebook.com/bkvzrt1/

Facebook karrier: https://www.facebook.com/tegedisvarunkacsapatunkba/

Facebook-csoport: https://www.facebook.com/groups/BKVszeretemcsinalni/

Instagram: https://www.instagram.com/bkvzrt_official/ 

TikTok: https://www.tiktok.com/@bkvzrt_official

 

2022.03.24.

 

BKV Zrt.