BKV.hu

Színes képeskönyv lapjaira került a kisföldalatti 125 éve

2021-10-21 15:55:06

Az ismert közlekedéstörténeti könyvek szerzője, Legát Tibor újabb egyedülálló albummal jelentkezett a Millenniumi Földalatti Vasút idei jubileumán. Könyvét a BKV múzeumában mutatták be.
 
A világ első elektromos hajtású földalatti vasútja, amelyet 1896-ban, a millenniumi ünnepségekre adtak át, ma már Budapest egyik jelképe, az idelátogató turisták kedvence, a fővárosi identitás része. Legát Tibor újságíró ennek történetét, emlékét ápolja és mutatja be legújabb könyvében, A nagy kisföldalatti-ban, amelyet ma mutattak be a Deák téri Földalatti Vasúti Múzeumban.
 
Az igazán autentikus helyszínen Bolla Tibor, a BKV Zrt. vezérigazgatója – a szerző, illetve a Városháza Kiadó igazgatója, Schiffer János jelenlétében – méltatta a kiadványt. Kiemelte: a BKV munkatársai nem először segítik a szerző kutatómunkáját. A helyszín maga is méltó tere volt a MillFAV 125 éves jubileumán megjelenő színes képeskönyvnek, hiszen maga a múzeum is a közlekedés és technika egyik mérföldkövének tekintett, ma is működő különlegességnek őrzi történetét.
 
Legát Tibor könyve – amely nem csak a földalatti születésére, és az 1973-as, majd 1996-os felújítására koncentrál, de igyekszik feltárni a fontos dátumok közötti mindennapokat is – hamarosan a BKV.hu Webshopjában is fellelhető lesz!
 
Nyitva tartás és további információ a BKV múzeumairól ide kattintva érhető el.


BKV Zrt.