BKV.hu

Szentendrén át juthat el velünk Bengáliba!

2021-05-27 10:34:38

Féltve őrzött járműveinket szombati napokon sorra nyitjuk ki látogatóink előtt szentendrei múzeumunkban. Ezúttal az MKV 147 pályaszámú csuklós villamost, népszerűbb nevén Bengálit mutatjuk meg belülről is – szakértő idegenvezetéssel! Nálunk is enyhülnek a járványügyi korlátozások – ettől a héttől már csoportokat is fogadunk nem csak szentendrei, de budapesti múzeumunkban is.

A főváros első csuklós villamostípusát az 1960-as évek elején a Fővárosi Villamosvasút, az FVV Füzesi Főműhelyében fejlesztették ki. Az egy, majd két vezetőállású, „Bengáliként” elhíresült CSM2 és CSM4 típusok gyártása szintén a főműhelyben kezdődött. A típus rövidesen nemcsak Budapesten, hanem több vidéki városban, Debrecenben, Miskolcon és Szegeden is megjelent. Az évtized végére a járművek gyártása átkerült Debrecenbe. A járműtípus Budapest közlekedésében az 1980-as évek elejéig volt jelen, a vidéki városokban tíz évvel később is egyeduralkodó volt, sőt még a 2000-es években is lehetett találkozni vele a forgalomban. A szentendrei Városi Tömegközlekedési Múzeumban a Miskolci Közlekedési Vállalat – 1972-ben Debrecenben gyártott – 147-es pályaszámú villamosán figyelhetjük meg a típus jellegzetességeit. Ezen a szombaton a Bengáli belső terébe is beléphetnek a látogatók, ahol további információkkal látjuk el őket.
 

 

 

 

TOVÁBBI ÚJDONSÁG
Szombatonként várjuk a Ganz UV rajongóit Szentendrére! (bkv.hu)MEGÚJULÓ KIÁLLÍTÁS
Megkezdtük a szentendrei Városi Tömegközlekedési Múzeum állandó kiállításának megújítását – a közlekedéstörténeti tárlat jövő évi 30. évfordulójára készülve. Első két termünkben a kiállítás képi-információs anyagának újdonságaiba – a BKV immár több, mint 50 évébe – már most betekinthetnek!Városi Tömegközlekedési Múzeum – Szentendre, Dózsa György út 3. (közvetlenül a HÉV végállomás és a Volán pályaudvar mellett). Nyitva április 1-től október 31-ig, hétfő kivételével minden nap 10 és 17 óra között.
Érvényes jegyáraink:
Felnőtt: 350 Ft
Diák és nyugdíjas: 280 Ft
Fotó- és videójegy: 500 Ft
Biztonsági előírások: maszkhasználat, 2 méteres biztonsági távolság betartása kötelező, kézfertőtlenítő javasolt. 18 év felett csak védettségi kártyával látogatható!
Millenniumi Földalatti Múzeum – Budapest, Deák tér, aluljáró. Nyitva hétfő kivételével 10 és 17 óra között.
Érvényes jegyáraink:
Felnőtt: 350 Ft
Diák és nyugdíjas: 280 Ft
Fotó- és videójegy: 500 Ft
Biztonsági előírások: maszkhasználat, 2 méteres biztonsági távolság betartása kötelező, kézfertőtlenítő javasolt. 18 év felett csak védettségi kártyával látogatható!

További újdonságainkért kövessék honlapunkat és Facebook-oldalunkat!

Budapest, 2021. május 27.
BKV Zrt.