BKV.hu

Szakmai elismerés a BKV gyakorlatosának

2013-05-21 19:35:00

 Az idén hatodik alkalommal rendezték meg a Nemzeti Munkaügyi Hivatal Szak-és Felnőttképzési Igazgatóság által meghirdetett Szakma Kiváló Tanulója Versenyt. A 2013. március 27. és 29. között megrendezett országos döntő járműfényező kategóriájában első helyezést ért el Noskó László, a  Bánki Donát Közlekedésgépészeti Szakközépiskola és Szakiskola diákja, aki a BKV Zrt. Dél-pesti autóbusz garázsának tanműhelyében 2011. szeptember 1-től vesz részt gyakorlati szakmunkás képzésben.
 
2013. május 17-én Szedlmajer László, a BKV Zrt. Autóbusz és Trolibusz Üzemeltetési Igazgatóságának Vezérigazgató-helyettese a kiváló eredmény elismeréseként jutalomban részesítette Noskó Lászlót és oktatóját, Szilágyi Istvánt.
 
A korszerű gépekkel felszerelt tanműhelyeinkben jelenleg 300 szakmunkástanuló gyakorlati képzése történik. A tanműhelyi környezeten kívül lehetőség nyílik az üzem megfelelő területein is gyakorlati munkavégzésre, ezáltal a tanulók valós körülmények között is gyakorolhatják a szakmai fogásokat, aktív szerepet vállalhatnak az adott üzletág munkájában. A szakmunkásvizsgák után több tanuló kapott már álláslehetőséget a BKV Zrt-nél.
 
A gyakorlati képzést végző oktatóink magas szakmai gyakorlattal rendelkeznek, folyamatos képzésben vesznek részt, ezáltal tudásuk legjavát adják a gyakornokoknak.
 
Noskó Lászlónak gratulálunk, és további jó eredményeket kívánunk!
 
BKV Zrt.