BKV.hu

Sikeresen zárult a Városi Villamos Vasúti Pálya Nap

2014-04-17 17:21:04

A mai napon a BKV Zrt. adott otthont az immár hetedik alkalommal megrendezett Városi Villamos Vasúti Pálya Nap rendezvényének. A színvonalas eseményen 175 résztvevő szakember szerzett hasznos ismereteket a legújabb fejlesztésekről, kutatásokról.

A városi vasutak a műszaki életben különleges helyet foglalnak el, máshoz nem hasonlítható technológiai megoldások, szabályrendszerek határozzák meg a működési feltételeket. Mind a járművek, mind az infrastruktúra jelentősen különbözik a "nagyvasúti" rendszerektől, hálózatoktól, jellemzőktől. Ezért is fontos, hogy a kapcsolódó szakmák rendszeresen tapasztalatot cseréljenek, a szakemberek megosszák egymással ismereteiket, tervezési, gyártási, kivitelezői és üzemeltetési tapasztalataikat.

Az immár hagyományosnak mondható, hetedik alkalommal megrendezett Városi Vasúti Pályás Nap az infrastruktúra egyik legfontosabb elemének, a pályás szakmának nyújt ilyen fórumot. A konferenciának évente más-más hazai város ad otthont, idén Társaságunk vállalta magára a szervezést, amelynek során igyekeztünk a legmagasabb szinten megfelelni.

A szakmai összejövetelen 175 fő vett részt. A megnyitó beszédet Borbás Péter villamos üzemigazgató és Lőkös László, a konferencia sorozat gondolatát elindító MÁV-Thermit Kft. igazgatója tartotta. Az előadás sorozat első részében Budapest, Debrecen, Miskolc és Szeged közlekedési társaságainak képviselői számoltak be a 2013-ban elért eredményekről, beruházásokról, üzemeltetési tapasztalatokról. Ezen túlmenően további szakmai előadások hangzottak el a legújabb kutatásokról, vizsgálati, diagnosztikai eredményekről, kivitelezési tapasztalatokról. A délután folyamán pedig a gyártók ismertették legújabb fejlesztéseiket.

A konferencia a színvonalas előadásokon kívül kiváló fórumot jelentett arra is, hogy kötetlen beszélgetések keretében a szakma képviselői megosszák gondolataikat egymással. Egy-egy ilyen rendezvény alkalmat ad arra, hogy a résztvevők napi munkájuk során is felhasználható ismereteket szerezzenek, a fejlesztési, kutatási eredményeket a pályaépítés, üzemeltetés gyakorlatában sikeresen hasznosítsák.

Nagy örömünkre szolgált, hogy az elvárásoknak eleget tettünk, és méltó körülményeket biztosítottunk egy széles érdeklődésre számot tartó rendezvény megtartásához. A jelen lévő szakemberek hasznos információkhoz jutottak, amelyeket a beruházások, felújítások tervezésekor is sikerrel hasznosíthatnak.

BKV Zrt.